Gå til hoved-indhold
Måske kan du på klubkonferencen også høre om hvor svært det er at være elitesejler. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Måske kan du på klubkonferencen også høre om hvor svært det er at være elitesejler. Foto: Troels Lykke

Rekordstor tilslutning til Klubkonferencen i Vejle

Med godt 240 tilmeldte til Dansk Sejlunions klubkonference 22.-23. november er tilslutningen markant højere end tidligere set. Der er stadig åben for tilmelding.

Af Troels Lykke |

50 procent flere deltagere ved Dansk Sejlunions Klubkonference sammenlignet med sidste år - det er status kort for tilmeldingsfristen den 17. november.

Blandt de tilmeldte er både et stort antal klubledere og kapsejladsledere samt ikke mindst langt flere unge end de tidligere år.

"Vi vil have puls i sejlsporten, og det er en Klubkonference med 50 procent flere deltagere en god start på! Jeg er rigtig glad for, at så mange ledere og unge fra klubberne har grebet muligheden for at skabe mere liv i dansk sejlsport. Det lover godt for de næste år," siger Dansk Sejlunions generalsekretær Mads Kolte-Olsen, der ser frem til at mødes med de mange frivillige kræfter i sejlsporten. Det er stadig muligt at tilmelde sig Klubkonferencen, det skriver Dansk sejlunion til bådpressen.

Så vil du også gøre en forskel for din klub og sejlsporten så se mere på www.sejlsport.dk/klubkonference

Succeser deles
Der er mange danske sejlklubber, som allerede har succes med rekruttering af nye medlemmer og frivillige - og gode erfaringer med at skabe aktiviteter for medlemmerne. De succeser deler de på Klubkonferencen.

"Vi har sammensat et program, hvor deltagerne kommer helt tæt på 'best practice' i andre klubber. Deltagerne får inspiration, skaber netværk i sejlsporten og får konkrete værktøjer til at realisere ideer," forklarer Mads Kolte-Olsen.

Thurø Sejlklub fortæller om kvindesejlads. Sejlklubben Neptun Vejle fortæller om at skabe et bredt udbud af aktiviteter. Og Yachtklubben Furesøen fortæller om at gå fra 20 til 180 aktive frivillige på fem år.

Få værktøjer med hjem
Konferencedeltagerne får i en fundraising-workshop værktøj til at skaffe finansiering til foreningens grej og aktiviteter. Hvert modul på konferencen er tilrettelagt med skarpt fokus på, at deltagerne skal kunne tage inspiration og viden med hjem til egen klub.

Fredag aften får deltagerne indsigt i projektet "PULS og Vand i håret", og deltagerne kobles i netværk - en stærk ressource til udvikling af sejlsporten. Dansk Sejlunions 100 års jubilæum bliver markeret, og der skabes et kreativt idémiljø i baren.

Lørdag morgen lægges fra land med sportsbådsmiljø og sejlsportsliga. Derefter går deltagerne på opdagelse i ni klubbers fortællinger om at give PULS i sejlsporten.

I løbet af konferencens 24 timer samles deltagernes ideer til at skabe mere liv i sejlsporten. Ideerne bliver efter konferencen tilgængelige for alle.

content-loader
content-loader
content-loader