Gå til hoved-indhold
Se det bedste af Sverige på Göta kanal. Foto: gotakanal.seTur
Se det bedste af Sverige på Göta kanal. Foto: gotakanal.se

Alle både på Göta kanal hjælper miljøet

I år går 100 kroner af indtægten fra hver eneste kanalbillet, der sælges til fritidsbåde på Göta kanal, til plantning af nye træer.

Af katrine bertelsen |

Alle, der i denne sommer sejler på Göta Kanal, vil bidrage til at klimakompensere deres egen tur.

Miljøandelen fra billetindtægterne skal nemlig bruges til at plante nye træer langs kanalbredden og er dermed med til at erstatte syge eller døde træer i det, der danner verdens længste allé.

Dette er et af hovedtiltagene i årets investering i kanalen, som drejer sig om miljø.

- En rejse langs Gøta kanal er som udgangspunkt en miljøvenlig rejse, men med årets miljøtiltag tager vi yderligere fat på arbejdet med at klimaneutralisere vores turistmål. Smuk og ren natur er det vigtigste, vi har at tilbyde vores tilrejsende, og så er det naturligt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at bevare vores miljø, siger marketing- og informationschef i AB Göta kanalbolag, Anna Meyer.

Virksomhederne er med

Som en del af miljøåret er virksomheder langs Göta kanal gået sammen om at gøre deres servicer og produkter så miljøvenlige som muligt.

Blandt de mest miljøvenlige tilbud er de mange cykelpakker, hvor man kan kombinere cykelture af forskellig længde med færgeture på kanalen. Caféer og restauranter tilbyder i år både økologisk og lokalproduceret mad langs hele kanalen.

Sov på økologiske lagner

Marianne Ljungström er en af dem, der længst har været aktiv i arbejdet med at tilbyde turisterne et miljøvenligt alternativ.

Bestyreren af Hajstorp Slusscafé & Vandrarhem kan foruden en menu, der er baseret på både økologiske, lokalproducerede eller Fairtrade-mærkede råvarer, tilbyde noget så sjældent som økologiske lagner til sine overnattende gæster.

– For mig har det altid været vigtigt at kunne tilbyde gæsterne så mange miljøvenlige alternativer som muligt. Nu oplever vi, at flere og flere sætter pris på vores tilbud, og derfor er vi specielt glade for årets miljøfokus på Göta kanal, siger Marianne Ljungström fra Hajstorp Slusscafé & Vandrarhem.

Her kan du læse om flere af miljøinitiativerne langs Göta kanal i sommer.

content-loader
content-loader
content-loader