Gå til hoved-indhold
I 2013 har Göta kanal også en ny prisklasse til de mindste både, op til 5,99 m. Foto: gotakanal.seTur
I 2013 har Göta kanal også en ny prisklasse til de mindste både, op til 5,99 m. Foto: gotakanal.se

Miniferie på Göta kanal

Göta kanal lancerer i år to nye pakketure til kortere ferier med fritidsbåde på kanalen, og der indføres en ny prisklasse for de mindste både.

Af Katrine Bertelsen |

Göta kanal har åbnet sluserne for i år, og for første gang kan man købe en særlig billet til en miniferie på kanalen. Det betyder, at man helt enkelt kan teste kanallivet uden at bruge hovedparten af sin ferie på turen.

Det nye tilbud kommer som svar på sejlernes ændrede ferievaner, hvor kravet til at opleve mest muligt på kortest mulig tid er i fokus.

- Vi ved, at den moderne familie tit og ofte har flere rejsemål på programmet i løbet af deres ferie, og at mange derfor ikke har tid til at sejle hele kanalturen. Ved at tilbyde muligheden for at sejle bare en kort strækning af kanalen til specialpris, kan også sejlere uden kanalerfaring få mulighed for at teste en miniferie med sluser på Göta kanal, siger marketing- og informationschef i Göta kanalbolag, Anna Meyer.

Miniferie

Miniferie er en rejsetrend, som de senere år først og fremmest har været set i forbindelse med korte storbyferier eller aktivitetsrejser, men som nu introduceres i kanalsammenhæng med tre forskellige pakketilbud med båd på Göta kanal.

Man kan enten sejle strækningen Mem-Söderköping, Motala-Borensberg eller
Sjötorp-Lyrestad, alle tur-retur, med op til tre nætter i gæstehavn inkluderet i prisen.

Åbning for mindre både

Til sæsonen 2013 har Göta kanal også en ny prisklasse til de mindste både, op til 5,99 m. Formålet er at gøre det mere attraktivt at tage mindre åbne både med til kanalen, hvad enten man medbringer dem på trailer eller kommer ad vandvejen.

- I hele Skandinavien udvikler bådmarkedet sig i retning af mindre, åbne både, noget som afspejler de moderne sejleres livsstil. Vi kommer til at se flere mindre både på kanalen fremover og dermed også flere, der overnatter på vandrerhjem og pensionater langs kanalen. Vi er lydhøre over for sejlernes ændrede ferievaner og har derfor foretaget denne satsning på miniferie, siger Anna Meyer.

Miljøåret 2013

Göta kanal har i 2013 fokus på miljøet, og det er også den røde tråd i mange aktiviteter, overnatningstilbud og spisemuligheder langs kanalen i sommer. Derfor går også 100 kroner af billetprisen for fritidsbåde i år til plantning af træer langs kanalen, et tiltag, der klimakompenserer for fritidssejladsen på kanalen.

Du kan læse mere om årets aktiviteter og priser på Göta kanal her

Læs mere om miniferier til fritidsbåde her.

content-loader
content-loader
content-loader