Gå til hoved-indhold
Zoom 8 klassen har leveret gode internationale resultater i år. Foto: Zoom8 klasseorganisationenKapsejlads
Zoom 8 klassen har leveret gode internationale resultater i år. Foto: Zoom8 klasseorganisationen

Zoom 8 klassen lærer sejlerne til at tage ansvar

Zoom 8 klassen som er godt etableret herhjemme bruger Facebook som kommunikations platform. Klasseorganisationen går også meget op i at sejlerne har det sjovt og lærer at tage ansvar

 

Af Rasmus Antoft |

Stort set alle unge har en Facebook profil. Det har zoom 8 klassen udnyttet. De bruger nu hovedsageligt Facebook til at koordinere og planlægge træning og træningslejre med. Det letter arbejdet for trænerne og gør det nemmere at nå ud til alle, hurtigt og nemt.

Selve facebook gruppen er en ”lukket gruppe” hvilket vil sige at man skal anmode om medlemskab for at være medlem. Det gør, at ikke alle kan gå ind at kigge eller skrive.

Zoom 8 klassen har på det sidste haft succes med deres træningslejre. Det skyldes bl.a. at der er en blanding af nye, og erfarende sejlere. Derudover har klassen gjort meget ud af at sejlerne selv skal lære at tage ansvar. 

Lærer at tage ansvar

Klassen fokuserer meget på at sejlerene selv skal tage ansvar. Det gøres bl.a. ved at de bliver inddraget i madlavningen, skal rydde op og selv være herre over hvornår de går i seng.

- Det er vigtigt at de lærer at tage ansvar, det udvikler dem og forbereder dem på at gå videre i en anden klasse. Fx 29eren, siger klasse organisatoren Jacob Dannefer.

Zoom 8 klassen har et koncept der hedder ”No Nonsens” som er en serie af træningslejre hvor sejlerne selv skal tage ansvar.  Sidste weekend blev der afholdt en succesfuld træningslejr i Kaløvig med over 20 deltagene både.      D. 26-27 november afholdes der endnu en ”No Nonsens” træningslejr på furesøen hvor der forventes over 25 både, hvilket er over halvdelen af alle de både der ligger i Danmark

Se billeder og nyheder på www.zoom8.dk

content-loader
content-loader
content-loader