Gå til hoved-indhold
En appel ændrede på slutstillingen til Wayfarernes DM i Rungsted i 20013. Foto: FischerPhoto.comKapsejlads
En appel ændrede på slutstillingen til Wayfarernes DM i Rungsted i 20013. Foto: FischerPhoto.com

Fra sølv til guld – appel ændrer DM-resultat

Til Wayfarernes DM i august i Rungsted, blev mållinjen lagt for sent ud i 6. sejlads. Nu har Dansk Sejlunions Regel- og Appeludvalg afgjort sagen, og sølvmedaljen blev konverteret til guld.

Af katrine bertelsen |

En for sent udlagt mållinje til DM for Wayfarer i Rungsted i august, gav grundlag for protest.

I sjette sejlads var de førende både (10594 og 10812) på vej mod mållinjen, som skulle være udlagt ved startfartøjet tæt ved banens læ mærke. Da de to førende både nåede frem til det læ mærke, var mållinjen imidlertid ikke blevet udlagt. Bådene rundede i stedet bundmærket.

Efter op mod to minutter senere blev mållinjen etableret, og 10594 og 10812 sejlede mod mållinjen, som de passerede som henholdsvis 6. og 3. båd.

Niels Alslev i 10594 fra Farum Sejlklub der lagde protesten, blev i første omgang samlet sølvvinder.

- Det var lidt underligt, fortæller han til minbaad.dk. Da vi kom tæt på mål, kom vi i tvivl, for der var ingen mållinje. Der lå en dommerbåd med ankerkugle og Dannebrog på hækstaget, men intet blåt måltagningsflag eller -bøje. Vi valgte derfor at runde bundmærket, men da mållinjen endelig blev lagt ud, gik vi selvfølgelig over mållinjen – men der var en masse både jo gået i mål før os.

Efter sejladsen vælger Niels Alslev i 10594 at lægge en protest og anmode om godtgørelse.

Protestkomitéens afgørelse

Protestkomitéen fastlagde ovenstående forløb som kendsgerninger og besluttede at tildele godtgørelse til 10594 og 10812, der blev tildelt point svarende til henholdsvis 1. og 2. plads i sejladsen. De øvrige bådes point i sejladsen blev ikke ændret.

Appellen

Nu vælger Niels Alslev at appellere protestkomiteens afgørelse til Dansk Sejlunions Regel- og Appeludvalg. Han mener, at hvis mållinjen var lagt i ud i rette tid, ville de tre medaljeplaceringer i stævnet være blevet anderledes fordelt.

Alvorlig fejl

Appel- og Regeludvalget har d.10. september 2013 fastslået, at kapsejladskomitéen begik en alvorlig fejl ved ikke at have udlagt en mållinje i henhold til sejladsbestemmelserne, da de førende både skulle have fuldført.

Appel- og Regeludvalget vurderer også, at de af protestkomiteen tildelte pointtal ikke er sportsligt korrekte som en klar konsekvens af den begåede fejl, og det er derfor hverken unfair eller en fejlagtig handling at rette disse bådes pointtal.

"I den foreliggende sag er der sket en fejl, som har ændret et ellers klart resultat for de seks førende både, men det kan med sikkerhed ud fra kendsgerningerne fastslås, hvordan bådene ville være kommet i mål hvis fejlen ikke var sket. Den mest retfærdige afgørelse for alle både er derfor at resultatet af sejladsen bliver, som hvis fejlen ikke var blevet begået." Det skriver Regel- og Appeludvalget i deres afgørelse.

Fra sølv til guld

Appel- og Regeludvalget vælger nu at ændreProtestkomitéens afgørelse, således der tildeles point til de seks første både i stævnets 6. sejlads som følger:

  • 1 point til 10594
  • 2 point til 10812
  • 3 point til 5436
  • 4 point til 10908
  • 5 point til 10844
  • 6 point til 10759

De øvrige pointtal i 6. sejlads forbliver uændrede.

Appel- og Regeludvalgets afgørelse betyder, at Niels Alslev nu kan bytte sin sølvmedalje til en af guld.

Se Appel- og Regeludvalgets afgørelse i sin fulde længde her (pdf).

Se den korrekte og rettede resultatliste her.

content-loader
content-loader
content-loader