Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Ny bog fra Dansk Sejlunion: 100 år med Sejlerglæde

Dansk Sejlunion fylder hundrede år, det fejres med en bog for 200 kroner med gode historier på 320 sider, men foreløbig har vi fundet seks billeder af en (lidt) selvsmagende DS-formand, Hans Natorp.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunions jubilæumsbog fortæller mange forskellige sejlere historier fra de 100 år om tursejlads, kapsejlads, ungdomsarbejde, handicapsejlads, frivilligt arbejde, havnebyggeri m.m.

Det fortæller Dan Ibsen, tidligere generalsekretær fra Dansk Sejlunion på sejlsport.dk, hvor man kan købe bogen.

Dan Ibsen og Carl Gerstrøm, tidligere DS-formand, har stået for research, tekst og været konsulent, mens journalist Jens Troense har redigeret, reseachet, skrevet og stået for processstyring.

Seks af Sejlunionens i alt 16 formænd gennem tiden fortæller om deres personlige historie om nogle af de vigtigste ting i deres formandsperioder siden 1979.

Andre store personligheder som P.G. Hansen, Viggo Jacobsen, Niels Ehrhardt, Mogens Brinks og andre som har gjort store indsatser for Dansk Sejlsport fortæller deres historie om arbejdet som frivillig i sejlsporten, nationalt og internationalt.

Paul Elvstrøm - selvfølgelig

Paul Elvstrøm kommer man naturligvis ikke uden om i dansk og international sejlsport. Barnebarnet Katrine Elvstrøm Krause fortæller om sin morfars liv med sejlsporten i centrum:

"Jeg forsøger at forestille mig det samme længselsfulde blik i et barneansigt upåvirket af vind, vejr og fysiske prøvelser - karakteristika hos en mand, hvis liv er sejlsport. Det er ikke svært at forestille sig den ivrige lille dreng med en ustyrlig trang til at befinde sig på et fladt Øresund i en jolle. Blikket er stadig det samme."

En af verdens bedste kvindelige sejlere i 1990'erne, Kristine Roug fortæller om sine sejlsportsoplevelser, OL guldmedaljen m.v. i fortællingen "Min sejlkarriere - mit liv på længere sigt".

"De kongelige sejlere er et stærkt aktiv for Dansk Sejlsport" er en fortælling om H.M. Kong Christian X, H.K.H. Prins Henrik og H.K.H. Kronprins Frederik, og om deres store engagement samt meriter i sejlsporten, som deres foretrukne idræt.

Dette er blot et lille udvalg af de mange pragtfulde og unikke historier i bogen "Sejlerglæde i hundrede år", som du ikke bør gå glip af.

Tak til danske sejlere
Danske sejlere har åbnet ind til mindernes skatkammer og har skrevet om store og små oplevelser.

De har åbnet skuffer og skabe og har fundet nye og gamle billeder - og de har skrevet beretninger om sejlads i storm og kuling, magsvejr og solskin.

De har skrevet om fortiden i små klubber, om de store kapsejladser, om hårdt arbejde, om "slagsmål" på generalforsamlingen, om en sejltur "vi aldrig glemmer" - og alle de finurlige oplevelser på vandet, i havnen og i klubben - i selskab med andre sejlere. En stor og flot samling af øjebliksbilleder - det er historien om hundrede år med sejlerglæde, fortæller Dan Ibsen.

Minbaad.dk anmelder senere bogen, der klart anbefaler bogen, men der er også meget selvros og reklame for Dansk Sejlunion i bogen. For meget, og med mange billeder af DS-formand, Hans Natorp, det klæder langt fra vores union.

Bogen er fyldt med billeder og historier af især DS-formand Hans Natorp, th. Helt ærligt: DS går over stregen i selvglæde. 

Der er masser af gode, historiske artikler at læse i bogen. Fx om Fyn Rundt, Paul Elvstrøm.

content-loader
content-loader
content-loader