Gå til hoved-indhold
Carl Gerstrøm og Dan Ibsen på messe, De arbejder på bog. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Carl Gerstrøm og Dan Ibsen på messe, de arbejder på bog. Foto: Troels Lykke
Formand Hans Natorp fra DS og formand Jan Hansen fra Danboat.Sejlklubber
Formand Hans Natorp fra DS og formand Jan Hansen fra Danboat.
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber

Dansk Sejlunion fylder 100 år - festligheder startede i Fredericia

Ny bog om Dansk Sejlunions 100 år er på vej. Den tidligere DS-formand Carl Gerstrøm og tidligere generalsekretær, Dan Ibsen, arbejder på sagen. I Fredericia sagde ny formand et par ord.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion gav en omgang for udstillerne, lige før bådmessen lukkede i går. I dag og i morgen er der stadig udstilling i Fredericia.

DS-formand Hans Natorp sagde blandt andet:

Dansk Sejlunion blev stiftet d. 13. juni 1913, hvor en gruppe af fremsynede mænd kom sejlende til Faaborg, hvor de stiftede Dansk Sejlunion.

Fundamentet var, at sejlsporten skulle bygge på fællesskab - et fællesskab som ca. 60.000 organiserede sejlere har glæde af i dag.

Siden 1913 er der sket meget. Dansk Sejlunion har gennem de 100 år været defineret som klubbernes klub, og strukturen omkring organisationen har været bygget op om geografiske kredse, hvor man på en dagssejlads har kunnet sejle mellem to klubber i kredsen. 

Kredsene var omdrejningspunkt for vores demokratiske struktur og vores kommunikationsstruktur klubberne og fællesskabet imellem.

Nu om stunder har vi internet, smartphones og meget andet til moderne kommunikation. Vilkårene ændrer sig.

I hele peroden har det været sådan, at man i sejlsportens fællesskab lettere kan få ting til at lykkes. Det er lettere at få opbygget en infrastruktur. Det er lettere at lave tilbud til det enkelte medlem som fx tursejlere og kapsejlere og det er lettere at lave et godt ungdomsarbejde.

I Dansk Sejlunion er vi i gang med en stor forandringsproces - et paradigmeskifte, hvor vi flytter os fra kun at være klubbernes klub til også at være sejlernes organisation.

Vi måler os selv på sejlsportens forankring i klubberne og på fællesskabets evne til at levere til sejleren. Den enkelte sejler skal se en tydelig værdi ved at være i fællesskabet.

Vi markerer jubilæet ved at brande vores daglige virke med et 100 års logo. Vi kommer ud til arrangementer over hele landet. Både dér, hvor vi plejer at være og også i nye sammenhænge, fortalte Hans Natorp bl.a., skriver sejlsport.dk 

content-loader
content-loader
content-loader