Gå til hoved-indhold
S/Y Rosalina var her VIP-båd under 49er-EM i Aarhus i juli. Sidste år var båden det ved OL i Weymouth. Foto: Troels LykkeKort Nyt
S/Y Rosalina var her VIP-båd under 49er-EM i Aarhus i juli. Sidste år var båden det ved OL i Weymouth. Foto: Troels Lykke

Vestre Landsret: O.K. at Hans Natorp satte ægtepar af på Mauritius

Ægtepar får ingen erstatning efter de tav om Alzheimer og blev sat i land af Hans Natorp i 2008 i Det Indiske Ocean. Vestre Landsret frifinder Partsrederiet Rosalina, som Natorp er medejer af.

Af Troels Lykke |

Et ældre dansk ægtepar, som ville på deres livs rejse som gaster på lystyachten Rosalina af Egå, fortalte ikke skipper, at kvinden led af Alzheimer.

Kvinden blev under sejladsen syg og parret blev sat i land på Mauritius, og måtte selv komme hjem.

Det skriver Ritzau i eb.dk.

Nu har Vestre Landsret frifundet Partsrederiet Rosalina for ethvert erstatningskrav fra parret.

Rosalina var i 2008 på jordomsejling, og på en messe i Bella Centret kom parret i kontakt med skibets ejere. De ville gerne med på turen fra Australien og hjem.

Ordningen for gasterne foregår på den måde, at de betaler et beskedent beløb til skibets drift og indgår i vagtskemaet på turen.

Led af begyndende Alzheimer og fortalte det ikke

Kvinden led af begyndende Alzheimer, men det nævnte parret ikke for skipper Hans Natorp inden rejsen. I dag er Hans Natorp formand for Dansk Sejlunion.

På turen over Det Indiske Ocean blev kvinden søsyg, og hun måtte tages af vagtplanen. Herefter fortalte manden om kvindens sygdom, og skipper gav hende et søsygeplaster på.

Hun blev derefter meget dårlig og fik hallucinationer. Da skibet nåede Rodrigues på Mauritius, ville skipper og den øvrige besætning ikke tage ansvaret for at have hende med mere, og hun blev skrevet ud af gastelisten. Parret valgte herefter at gå i land, og selv betale hjemrejsen med fly.

Krævede erstatning for flyrejse

De krævede efterfølgende erstatning for flyrejser og det, de havde betalt for turen.

De mente ikke, at det var kvindens sygdom, men derimod kombinationen af søsygeplaster og Alzheimer-medicinen, der havde gjort kvinden syg på turen.

Men det får de ikke. Vestre Landsret har netop stadfæstet en dom fra byretten, hvorefter rederiet frifindes.

De får derfor ingen erstatning, men skal betale rederiets sagsomkostninger med 35.300 kroner, skriver eb.dk.

Formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp fra Dragør, er medejer af S/Y Rosalina, der ligger i Aarhus. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader