Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Påskelejren afvikles fra d. 23 - 26 marts i år. i Hellerup. Her ses ILCA-sejlere på Øresund. Foto: Per Heegard/Hellerup Sejlklub

Det sker: Påskelejr 2024 i Elite- og Talentcenter Øst - et godt alternativ til kapsejlads i syden

Sejler du IQ Foil Youth, ILCA 6, ILCA 7 eller 29'er...? Det kan du gøre til dette års påskelejr i Hellerup. Minbaad.dk taler med Marcus Bay, der er cheftræner for Elite- og Talentcenter Øst, hvor lejren foregår. En lejr, der er et godt alternativ til dem, som ikke rejser sydpå i påsken.

Af Anna Brinch |

Sejlsæsonen står for døren - og dermed er vejen banet for spændende aktiviteter på land og vand. I denne artikelserie deler Minbaad.dk de hotteste begivenheder fra den maritime verden, som du ikke vil gå glip af. Minbaad.dk har ringet til Marcus Bay (29), der er cheftræner Elite- og Talentcenter Øst i Hellerup. Han fortæller her om årets påskelejr i talentcentret.

Marcus Bay, hvorfor skal man besøge Påskelejren?

- Det er en god måde at starte sæsonen på, og så er lejren for dem, der ikke har planer om at tage sydpå til kapsejladserne. Derudover er det en god måde at få sejlads ind i det tidligere forår sammen med andre på ens alder og forskellige klasser. 

Hvilke aktiviteter har I på programmet? 

- Vi har både fokus på sejlads, men også på den fysiske træning i forbindelse med vores Påskelejr. Vi har et godt træningslokale i Elite- og Talentcenter Øst.

- Vi har fokus på, at vi er til stede hele dagen, både på vandet, men også ved sin træning. Her kan man få en anden slags sparring i forhold til sin trænning, end man måske ville få af sin træner i sejlklubben.

Hvorfor har I valgt netop at afvikle en Påskelejr? 

- Vi har jo de to olympiske centre i Danmark, altså også Aarhus Sejlsportscenter, hvor der til efteråret afvikles U42. I Talentcenter Øst, som er vores andet olympiske center, har vi valgt at lave en tilsvarende mindre camp. På den måde har vi et tilbud i øst og vest i løbet af et år.

Hvilke udfordringer oplever I i forbindelse med årets Påskelejr?

- Den største udfordring er, at den ligger i påsken. Der er det populært at tage sydpå for de danske sejlere, så vi får ikke vanvittigt mange tilmeldinger. På trods af det synes vi, det er en god måde at tilbyde en camp til dem, som ikke skal sydpå. Det er en god mulighed for dem, der er hjemme, så de kan bruge tiden til vands, samtidig med at de kan være sociale.

Hvilken respons får I fra de deltagende sejlere? 

- Meget af den respons, vi får fra de unge sejlere, handler om det sociale, de får ud af at deltage. Til lejren samler vi forskellige klasser i det samme miljø. Når de så er sammen i fire dage, får de mulighed for at hygge sig og holde sociale arrangementer om aften. Det er meget vigtigt for de unge med det sociale indenfor sejladsen.

Hvordan ser du fremtiden for Påskelejren?

- Vores lejr fungerer rigtigt godt, som den er nu, men hvis alle begynder at tage sydpå, kan det være, at vi skal justerer lidt. Uanset vil vi gerne forsætte med at tilbyde en lejr til dem, der ikke tager afsted. Os sejlere rejser jo nok i forvejen, så en påske hjemme i Danmark gør ingenting.

Påskelejr 2024 

Dato: Fra den 23. til den 26. marts. 

Hvor: Elite- og Talentcenter Øst. Paul Elvstrøms Plads 1, 2900 Hellerup.

Tilmelding: Skal være arrangørerne i hænde senest torsdag den 14. marts til midnat.

Pris: 900 kroner per sejler og det dækker forplejning startende med aftensmad lørdag til og med frokost tirsdag.

Husk: At tilmelde både rorsmand og gast. Eftertilmelding er IKKE mulig.

Læs mere om Påskelejren her eller tilmeld dig her

Kender du til en begivenhed, der fortjener en plads i Minbaad.dk's Det sker-serie? Så send gerne en mail til abrinch20@gmail.com.

content-loader
content-loader
content-loader