Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tysk X-99er knækkede masten på kryds. - Vi ved ikke hvorfor det skete, siger gast om bord. Foto: Troels Lykke

Champagnesejlads og to knækkede master

Der blev virkelig sejlet igennem under X-Yachts Gold Cup. To tyske X-99er var dog noget uheldige og knækkede master. Se også Mick Anderson galleri.

Af Troels Lykke |

Der er virkelig sejlerfest på Øresund under X-Yachts Gold Cup. Der var masser af vind fra vest. Se resultater

På banen tæt på Tuborg Havn i Hellerup sejlede X-35ere, X-41ere og X-99ere. Sidstnævnte sejler Gold Cup og to tyske både var uheldige.

De knækkede masterne ved salingshornet og erfarne folk på havnen fortæller til minbaad.dk, at det ligner et træthedsbrud.

- Vi ved ikke hvorfor det skete, men på kryds faldt masten ned. Ingen kom noget til og nu har vi skaffet en ny mast, siger en tysk gast på Tuborg Havn til minbaad.dk.

Se Mick Andersons galleri på minbaad.dk og på X-Yachts hjemmeside her

Sten Mohr, Mikkel Røssberg og Jonas Hviid udgjorde den professionelle stamme på en finsk X-41 og fører da også.

- Vi lavede to første og en andenplads, sagde Sten Mohr, tidligere America's Cup-sejler vi mødte i bureauet.

Følg også finske X-35ere foto-live på facebook

Villiam Friis Møller styrer i Xp33

Hos sportsbådene, hvor bl.a. Xperne og Xcerne, IMX og 362 bl.a. sejlede ud for Tårbæk, var det Xp33 med William Friis Møller fra Elvstrøm Sails, der gjorde en virkelig god figur og slog de øvrige Xp33ere.

- Ja, det gik ret godt, vi håber det fortsætter i morgen, siger William Friis Møller.

Der sejles frem til på lørdag. Og på land festes der virkelig, her til aften er der middag i et kæmpe telt som X-Yachts har sat op på havnen.

På en Xp44, Sjælland Rundt-vinderen Stony VII, sejler blandt andet Henrik Søderlund, America's Cup-designer fra Prada under America's Cup og medejer af North Sails.

- Det er da sjovt derude, jeg får hjælp til taktikken af Mads Christensen, siger Henrik Søderlund.

Dagens citat på en Xp44 lød i går fra en dansk skipper: Ready for the big fok. - og det ordvalg rystede en amerikansk kvinde om bord.

Her ses X-34eren SatizfaXion med skipper Ulrik Spork i problemer i. Prof-sejler Anton Wester står tilbage i cockpittet. Foto: Mick Anderson/sailingpix.dk - se hele billedserien af Mick Anderson på facebook her.

content-loader
content-loader
content-loader