Gå til hoved-indhold
De store både sejler her mod Barsebäck. Foto: Mick Anderson/Sailingpix.dkKapsejlads
De store både sejler her mod Barsebäck. Foto: Mick Anderson/Sailingpix.dk
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Designer Niels Jeppesen fortæller om Xp55 og X-65

Mød også Dan Pedersen, der ligger helt fremme i X-Yachts Gold Cup på en norsk Xp50er. Se ny film af Noer, Sanderhoff og Lykke. I dag slutter KDY-stævnet. Sten Mohr fører i X-41 og Soyka i X-99.

Af Troels Lykke |

I dag er sidste dag i X-Yachts Gold Cup udfor Tuborg Havn for over 1.000 sejlere. Vinden er desværre svag, men det ser ud til at der kan sejles.

Et sejl på den nye Xp55 gik i stykker og en Xc38 blev påsejlet i går, midtskibs, så der gik hul i båden, men bortset fra det var det igen champagnesejlads for de over 100 både.

Australsk skipper Graham Smith, skipper på den nye Xp55, forklarer til minbaad.dk om sejldserne

- Vi skal lige lære båden at kende, men det går bedre og bedre. Det har været en fantastisk sejlads i dag.

10.000 sømil i X-65 på 14 måneder

Skipper på X-65eren Katrine, Andrew Boller, 49, synes også det er sjovt, selvom spileren røg rundt om forstaget.

- Vi bruger en spiler som min hustru og jeg også sejler med, den er lidt speciel men vi er glade for den. Vi har nu sejlet 10.000 sømil i vores X-65er de sidste 14 måneder. Vi er rigtigt glade for vores båd, de har været nogle gentlemen hos X-Yachts. Vi sejler efter stævnet rundt i Norden og vil sejle helt op til Nordnorge. Vi har også sejlet i Caribien men det bliver hurtigt ensformigt, siger Andrew Boller, der havde inviteret os om bord på den utroligt smukke X-65er.

Protest i X-41 klassen

Sten Mohr, taktiker på finsk X-41 fører sikkert, men han og holdet, der også tæller Mikkel Røssberg og Jonas.

- Han etablerede et overlap bagfra i en af sejladserne og sejlede os næsten forbi mærket, så vi havde 145 grader til bundmærket, så derfor lagde vi protest mod esteren, der ofte ikke følger reglerne, siger Sten Mohr, der dog tabte protesten.

Dan Pedersen styrer her Xp50er, da de store både sejlede distancesejlads helt til Sverige og Rungsted. Foto: Mick Anderson, sailingpix.dk

Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader