Gå til hoved-indhold
34-årige Signe Storr er oprindeligt uddannet lærer, men har længe skrevet for BådNyt, nu blogger hun også for minbaad.dk hver uge.Tur
34-årige Signe Storr er oprindeligt uddannet lærer, men har længe skrevet for BådNyt, nu blogger hun også for minbaad.dk hver uge.

Signe på Lanzarote: Så langt, så godt!

Så er vi kommet til Canarie-øerne fra Lissabon, næstsidste stop inden der venter os palmer, hvide sandstrande, klart vand, steelbands og rom i Caribien! Men først sejler vi fire uger hernede.

Af Signe Storr, Lanzarote |

Ingen af os har nogensinde sejlet så langt før, som de 2800 sømil der er fra Lanzarote til Martinique.

Henrik har dog sejlet siden han var barn, og da han for 6 år siden købte båden, var det også med drømmen om at sige farvel til alt derhjemme og sejle langt.

Da jeg mødte Henrik var båden i Middelhavet, hvilket jeg syntes lød eksotisk. Sikkert fordi jeg aldrig før havde sejlet – eller set hans sejlbåd, en 30 fods Allegro kaldet Capibara.

I dag er det knap tre år siden, at vi mødtes, det er to og et halvt år siden, at jeg for første gang satte mine ben på en sejlbåd, og det er et år siden, at vi sagde vores lejlighed op og flyttede om bord på Capibara.

På det tidspunkt havde vi brugt sommeren på at sejle Capibara fra Middelhavet og op til London, hvor vi har boet hele vinteren.

Dette forår har vi så bevæget os retur igen og er nu på Lanzarote. Vi havde en fantastisk sejlads hertil fra Lissabon, hvilket var en strækning på 650 sømil.

Da vi havde vinden i ryggen, sejlede vi med to forsejl, som er den gængse metode over Atlanten, og vi nåede Lanzarote efter kun 5 døgn. Det var en god prøve på det, der venter os.

Nu har vi fire uger til at forberede os til den lange tur og til at sejle lidt rundt blandt de Canariske øer.

Den 17. november kl. 12.00 lægger vi fra kaj i Marina Lanzarote sammen med de ind til videre 15 andre deltagere i Jimmy Cornells nye transatlantiske regatta Atlantic Odyssey.

Vi ville som udgangspunkt ikke have deltaget i en regatta, men eftersom jeg har fået kontakt til Mr. Cornell efter et interview i BådNyt, jeg lavede med ham, tænkte vi, at det kunne være sjovt at prøve.

Desuden har det vist sig, at vores familie og venner er meget trygge ved, at vi sejler sammen med andre både. Jeg tror dog, at de forestiller sig, at vi sejler så tæt ved hinanden, at vi kan vinke til hinanden og holde øje med hinanden.

Hvad de ikke ved (før nu) er, at vi er langt den mindste båd i feltet, bl.a. med deltagelse af store katamaraner! De andre når at holde landgangs-fester og forlade Martinique igen, inden vi overhovedet når i land! Vi kan dog heldigvis klare os selv.

Signe, Lanzarote

Signe Storr har kun sejlet i få år, men allerede nu har hun sejlet langt flere sømil end de fleste sejlere kommer til.

Sådan gik det til da der blev sejlet fra Lissabon til Lanzarote.

Her er den 30 fods Allegro på Lanzarote. Fotos: Signe Storr

content-loader
content-loader
content-loader