Gå til hoved-indhold
Signe om bord på Capibara. Foto: Henrik HansenTur
Signe om bord på Capibara. Foto: Henrik Hansen

Journalist Signe Storr ny blogger på minbaad.dk - læs første beretning

Vores nye blogger Signe Storr og hendes kæreste Henrik Hansen er på vej fra Lissabon til Canarieøerne i "Capibara", en Allegro 30. Læs Signes blog om at være langturssejler.

Af katrine bertelsen |

Signe og Henrik er på vej mod Caribien. Undervejs blogger Signe om turen, og mon ikke vi også får nogle betragtninger om, hvordan det er at være kvinde om bord, og vel og mærke en kvinde, der også er glad for stiletter og kølige drinks på dækket.

Vi giver ordet til Signe:

Så er vi tilbage på båden efter at have været en sidste gang i Danmark for at sige farvel til familie og venner (eller i hvert fald ”på gensyn om et års tid”). Det var en lidt vemodig oplevelse, men nu hvor vi er tilbage, glæder vi os også til at komme videre.

Vores båd, en 30 fods Allegro kaldet Capibara, har ligget i Cascais Marina ved Lissabon i omkring 5 uger alt i alt, så nu er vi ved at være trætte af at være her. I morgen sejler vi mod Canarie-øerne, hvilket er en tur på knap 650 sømil, som vi regner med vil tage os 5-6 døgn, alt efter hvor meget vind, vi får.

Denguefeber på Madeira

Vi ville have været omkring Madeira, men eftersom der sidste år var mange tilfælde af dengue feber, så tør vi ikke løbe risikoen.

Sygdommen skulle minde om en hård omgang influenza, men den kan godt vise sig først flere uger senere, og der kan vi meget vel være midt på Atlanten, hvilket vil være et ret kedeligt tidspunkt at få konstateret dengue feber - eller influenza for den sags skyld.

Dyr water maker dur ikke

De sidste par dage har vi brugt på at gøre båden klar til den lille uges sejlads, der venter.

Henrik har købt en masse ting til båden, hvilket han har moret sig med. Nu hvor tingene skal installeres, er tonen dog en anden, og i går var han ved at smide vores nye water maker over bord.

Den har dog overlevet indtil videre, på trods af at den fortsat ikke virker, og nu mangler vi kun de sidste småting, inden vi langt om længe kan sejle ud af Cascais Marina.

Vi ville have været af sted både i dag og i går, men vi har ind imellem lidt problemer med at tage os sammen.

Nu føler vi os desuden ramt af uheld med en dårlig nyindkøbt water maker, ting der går i stykker, pakker der ikke når frem, marinebutikker, der ikke har det, vi skal bruge etc. etc. Henrik udtalte i morges, at han ikke gider at sejle mere, men jeg tror nu alligevel, vi giver det en chance mere. Alle dage kan jo ikke være gode!

Henrik og Signe sejler i en 30 fods Allegro fra 1987. Læs mere og se videoer på www.capibara.dk.

30 fods Allegro kaldet Capibara, har ligget i Cascais Marina ved Lissabon i omkring 5 uger. Nu er besætningen videre.

Signe og Henriks position kl. 11.30 mandag d. 7. oktober.

content-loader
content-loader
content-loader