Gå til hoved-indhold
Der er pæne chancer for at danskerne kan få metal om halsen. Foto: Sailing AarhusKapsejlads
Der er pæne chancer for at danskerne kan få metal om halsen. Foto: Sailing Aarhus

49er-EM: Landstræner forventer danske medaljer

Skiff-landstræner Peter Hansen forventer danskere helt fremme i 49er for mænd og 49FX for kvinder ved EM i Aarhus om mindre end to uger.

Af Troels Lykke |

Den 2. juli begynder sejladserne ved EM i 49er og 49FX. Stævnet i Aarhus Bugt bliver en af de største sejlsportsarrangementer i Danmark nogensinde, og for de ti danske EM-besætninger i de to klasser er forberedelserne inde i den afsluttende fase.

Alle danskerne er samlet i Aarhus, hvor også de udenlandske både lidt efter lidt støder til fra nu af og frem mod de første EM-sejladser.

Tysk visit
I forrige uge havde træningen ekstra intensitet med deltagelse af seks tyske 49er-besætninger.

"Det var træning på verdensklasseniveau. Når så mange både er samlet, så presser de hinanden på en måde, som kan være svær at opnå i det daglige," fortæller skiff-landstræner Peter Hansen.

Det dansk-tyske træningssamarbejde bliver gentaget til august i Flensburg, og der kommer flere tilsvarende med andre nationer.

Med to uger til EM - hvad er status på de danske både?

"Jonas og Peter (Warrer og Lang, red) er uhyggeligt skarpe i øjeblikket. De ser ud til at toppe helt rigtigt i forhold til EM, og jeg har sjældent set Jonas være så taktisk skarp, som han er lige nu. Vi skal jo sejle i hans hjemby, og det er tydeligt, at han bare vil have et godt resultat," siger Peter Hansen og fortsætter:

Klar når det gælder
"Med Allan og Anders (Nørregaard og Thomsen, red.) er det lidt mere uvist, hvor de står. Det er stadig en relativ ny besætning, og deres resultater har været lidt op og ned. Men Allan har erfaringen, og vi ved, at når det virkelig gælder, så er han også klar til at levere."

De to danske topbesætninger får mere end kamp til stregen. Otte ud af ti både fra top-ti ved OL ventes til start, heriblandt de new zealandske sølvvindere Burling og Tuke, ligesom også top-ti bådene fra blandt andre Østrig, Storbritannien og Finland er på vej til Aarhus.

Unge på spring
I rækkerne lige bag de bedste er der flere danske både, der trænger sig på.

"Vi har brødrene Lübeck, og vi har Jonathan Bay og Christopherer Thorsell, det er to besætninger, som vi for første gang kan tillade os at have visse forventninger til. Måske et resultat i top-15. hvis det går godt," siger Peter Hansen til sejlsport.dk

Yderligere to danske både er til start ved EM - Tobias Hemdorff/Søren Kristensen og Anders Klippenberg/Christian Gormsen.

Første mesterskab i 49FX
49FX-klassen står foran sit første internationale mesterskabsstævne. Danmark har fire besætninger til start. Vinderne af Mallorca World Cup-stævnet tidligere i år Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard er et godt bud på en dansk topplacering.

"Ingen tvivl om, at de er blandt favoritterne. De er godt forberedte, og de skal sejle på deres hjemmebane. Det bliver spændende at se, hvordan de håndterer mesterskabspresset. Også Katja og Jena (Salskov og Mai Hansen, red) gør det rigtigt godt."

Foruden de to stiller også Maiken/Anne-Julie Foght Schütt og Lin Ea Cenholt/Line Just til start.

Kendt sejlernavn til start
Et navn, der virkelig klinger af sejlsport blandt de udenlandske FX-besætninger, er brasilianske Martine Grael - datter af Torben Grael, femdobbelt OL-medaljevinder med danske aner i blodet.

Dansk vejr, tak
Samlet set har Peter Hansen store forvetninger til de danske EM-besætninger. Især hvis forholdene bliver rigtigt "danske".

"Kan vi få lidt skiftende vejrforhold hen over ugen, så bør vi have en fordel. Vi er gode til lidt af det hele, mens især nogle af de sydeuropæiske besætninger er gode under bestemte forhold, eksempelvis søbrise."

content-loader
content-loader
content-loader