Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto med Warrer og Lang. Foto: Jesus Renedo

Warrer og Lang vinder World Cup i Holland - trods kæntring i finalen

Jonas Warrer og Peter Lang vandt sent fredag Europa cup-stævnet Delta Lloyd Regatta i hollandske Medemblik. Resultatet lover godt med blot få uger til EM, der sejles i Aarhus. 49erFX røg ned på 3. plads

Af Troels Lykke |

Kun godt en måned før EM i 49er sejles i Aarhus, melder den nydannede besætning med Jonas Warrer og Peter Lang sig for alvor ind i kampen som et bud på en dansk topplacering.

Fredag aften kunne Warrer og Lang lade sig hylde som vindere af EUROSAF-stævnet Delta Lloyd Regatta i Medemblik, Holland, efter en overbevisende serie, hvor danskerne satte trumf på med en 1. en 2. og en 3. plads i de afsluttende tre finalesejladser.

Kæntring

Kraftig blæst og vanskelige bølger gjorde forholdene uhyre vanskelige i de afgørende sejladser. Således kæntrede Warrer og Lang blot 100 meter før mål i sidste sejlads. Det kunne have kostet dyrt, men de fik hurtigt båden rejst og kom over målstregen uden at miste afgørende placeringer.

Præstationen ved stævnet sættes i relief af, at danskerne har været sat ud af spillet i halvanden måned på grund af en hjernerystelse, som Peter Lang pådrog sig efter at have fået en bom i hovedet.

"Fordi vi har været ude så længe, var vi mere tændte end nogensinde på at få et godt resultat ved det her stævne. Og så er det bare superlækkert, at det lykkes," fortæller Peter Lang og tilføjer:

"Vi synes, vi har sejlet en fantastisk god serie. Vi har god fart i båden, og vi arbejder godt sammen, og så har vi ramt rigtigt i vores taktiske beslutninger. Men selvfølgelig kan vi godt mærke, at vi stadig har brug for en masse timer i båden før, det hele er på plads. Vi taler sammen i båden hele tiden - det ville vi ikke gøre, hvis alt var mere indarbejdet."

Sidste stævne før EM

Stævnet i Holland var danskernes sidste konkurrence før EM, der sejles ud for arhus fra den 29. juni og en uge frem.

 "Fra nu af står den på intensiv træning i København og Aarhus frem til EM. Vi vil slås alt, hvad vi kan for at få et godt resultat. Målet er at komme i medaljerne," siger Peter Lang.

Den anden danske topbesætning i 49er-klassen med Allan Nørregaard og Anders Thomsen deltog også i Delta Lloyd Regatta - men havde et skuffende stævne uden for top ti.

Ærgerlig finale i 49erFX
Der var også håb om en dansk toplacering i 49erFX, hvor Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard havde lagt alle konkurrenterne langt bag sig før finalesejladserne.

Pointsystemet i Medemblik betød imidlertid, at danskernes forspring på over 20 point blev stort set udlignet før de to altafgørende Medal Races fredag aften.

Her måtte Baad/Thusgaard desværre nøjes med en 6. og en 4. plads, hvilket resulterede i en sammenlagt 3. plads. Stadig et flot resultat.

Men tankevækkende, at den tyske båd, der sluttede på stævnets 2. plads, kun lå foran danskerne i én ud af 11 indledende sejladser - distanceret med over 40 placeringer!, fortæller Dansk Sejlunion.

Resultater: http://www.deltalloydregatta.org

Warer og Lang. Foto: Jesus Renedo

 

content-loader
content-loader
content-loader