Gå til hoved-indhold
Jonas Warrer og Peter Lang er ikke nyforelsket mere, nu er det blevet hverdag. Foto: Martin Fruergaard PedersenKapsejlads
Jonas Warrer og Peter Lang er ikke nyforelsket mere, nu er det blevet hverdag. Foto: Martin Fruergaard Pedersen /FB

Warrer: Vi er hurtigere end Martin og jeg

- Man har altid en slags nyforelskelsesfase, men så rammer virkeligheden, og man går hinanden lidt på nerverne, siger Warrer, der håber på podieplads ved EM i 49er i egen baghave i juli.

Af Troels Lykke |

Jonas Warrer er tilfreds med starten, som indtil videre har været gnidningsfri, men han ved, at det tætte samarbejde på et tidspunkt med gasten Peter Lang, vil skabe små konflikter.

Sådan kan det ikke undgås at være, når man styrketræner, sejler, bygger båd og sover på hotelværelse sammen.

»Nogle gange vil vi blive trætte af hinanden, men det er en del af gamet. Man har altid en slags nyforelskelsesfase, hvor alt er rosenrødt, men så rammer virkeligheden, og man begynder at gå hinanden lidt på nerverne. Det handler om at respektere hinanden, men heldigvis har jeg prøvet det før,« siger Jonas Warrer til Jyllands-Posten.

Han griner, mens armene pendulerer i et jævnt tempo. Han tøver ikke med at svare på spørgsmålene.

Selv om forholdet er ret nyt, har Jonas Warrer og Peter Lang allerede prøvet at smage sejrens sødme. Det skete, da de vandt et stort sejlerstævne i Holland for en lille måned siden. Det bekræftede dem i, at drømmen om at vinde en EM-medalje i Jonas' hjemby, Aarhus, senere på måneden er realistisk.

Drømmer om EM-medalje

»Den sejr viste, at vi er gode. Vi sejler hurtigere nu, end da Martin og jeg vandt guld i 2008,« siger Jonas Warrer med et smil.

Han glæder sig til at vise, hvad han kan foran familien og vennerne. Men han mener ikke, at det er et ekstra pres at være på hjemmebane.

»Jeg er vant til, at der er forventninger, når jeg sejler, så det gælder om at nyde det og kæmpe hårdt for at vinde en medalje,« siger han og fortsætter:

»Det er klart, at det vil være stort at slutte i top tre i min egen baghave.«

Det bliver ikke nemt at få adgang til et af de tre øverste medaljetrin, når EM slutter 7. juli, for konkurrencen er hård. Blandt de 20 spurtende sejlere tirsdag formiddag var det Allan Nørregaard og Søren Hansen, som blev sat sammen i en anden 49'er-båd i januar. Jonas Warrer kalder konkurrencen sund og mener, at den er med til at gøre alle bedre.

»Det optimale ville være, hvis Peter og jeg var kongerne af Danmark i 49'er-klassen, men sådan er det jo ikke, så vi tager kampen op,« siger han og vurderer, at de to både på nuværende tidspunkt er nogenlunde lige hurtige.

Kilde: JP

content-loader
content-loader
content-loader