Gå til hoved-indhold
Det nuværende klubhus er ca. 30 år gammelt, men er blevet for lille. Foto: SYCSejlklubber
Det nuværende klubhus er ca. 30 år gammelt, men er blevet for lille. Foto: SYC

Udvidelse af klubhus i Sønderborg Yacht Club

Sønderborg Yacht-Club har fået flere sejlere, og der ikke plads nok i det gamle klubhus. På generalforsamlingen blev det besluttet at udvide og renovere klubhuset.

Af katrine bertelsen |

Sønderborg Yacht-Club (SYC) holdt d. 14. november generalforsamling, hvor der blev gjort status for sejleråret 2013. Her kunne det konstateres, at medlemstallet er steget igen. I alt er der kommet 40 nye sejlere til, så at medlemstallet nu er oppe på 575.

SYC’s klubhus på Lystbådehavnen er blevet for småt til mange af klubbens aktiviteter, og det har i dag ikke de faciliteter der skal til, for at være et mødested for sejlerne på Lystbådehavnen. Det blev derfor på generalforsamlingen besluttet, at påbegynde tegningen af en udbygning og renovering af SYC’s klubhus.

Poul Fedders, der er formand for SYC, fortæller, at de har mange spændende planer for udbygningen.

- Vi har mange såkaldte "rustik"-rum, hvor man kan smide sejlertøjet på gulvet, men vi savner både plads og nogle hyggelige opholdsrum, til både unge og gamle. I øjeblikket låner vi Idrætshøjskolens lokaler når vi er mange, fortæller Poul Fedders til minbaad.dk.

SYC vil åbne klubben op mod vandet, bla. ved at bygge en ny stor terrasse ud i havnebassinet, og få nye opholdsrum med bløde møbler og pejs. Også terrassen mod øst skal udvides, og nye rum skal tilføjes med plads til overnatning for sejlere og officials under stævner.

Tidshorisonten er ca. tre år, og SYC har lidt penge selv. Resten skal findes hos kommunen og hos private sponsorer.

Sønderborg Yacht-Club, SYC, er stiftet i 1904, og arbejder for at fremme interessen for sejlsport samt bredde- og fritidssejlads. SYC har omkring 50 egne både, eget klubhus, mastehuse, kraner m.v.

content-loader
content-loader
content-loader