Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Sejlerlinsen

Als Rundt: Starten kom for langt fra land

Det siger stævneleder Flemming Clausen fra Sønderborg Yachtclub. I år var der TracTrac gps'ere på alle bådene.

Af Troels Lykke |

Starten i Als Rundt var blevet flyttet længere væk fra lystbådehaven end den plejer, hvilket ikke helt var hensigten og vi har efterfølgende besluttet at start bøjerne får en nøje angivet GPS position.

Hvor vi også tager hensyn til Sønderborgerne der gerne vil se starten fra Skydestranden.

Det forklarer Flemming Clausen her til minbaad.dk. Han gør videre status på den store sejlads i Als Rundt.

TracTrac – Gps’er på alle både
Tidligere år har tilfældigt udvalgte både haft GPS på. I år havde vi ved hjælp fra Linak fået mulighed for at
alle både – uden yderligere omkostninger kunne få en TracTrac enhed med på båden, således at bådene i realtime og efterfølgende kan se hvor bådene har sejlet.

At TracTrac var omkostningsfrit for sejlerne var åbent bart så overraskende at nogle deltagere ikke tog den med. Det må vi have dem til næste år.

TracTrac afslører også at en der havde brækket en mast, naturligvis udgik men efterfølgende kunne det på TracTrac ses at han skulle hente en motor i Flensburg. GPS’en farede henover land, til Flensborg og tilbage igen.

Første båd i mål
Første båd i mål var lige som sidste år den tyske Elliot 57 fra Hamburg, den kom rundt om Als på lidt over 6 timer.

Starbåd overalt vinder
Johnny Jensen og Torsten Havemann i Starbåden Kontor Syd kæmpede en hård kamp op ad Østkysten på Als.

Efter sigende har Johnny stadig ømme lårmuskler. Vinden var jævn fra Nordvest, som betyder at der er bidevind/kryds fra Pøls Rev og op til Nordals.
På anden pladsen kom Als Rundt’s evige 2’er. For 3. år i træk blev Frands-Leth Espensen i Expressen Alberte nr. 2. På 3. pladsen kom Henning Olsen fra Høruphav i sin Ylva. Henning har også vundet overalt inden for de seneste par år.

Timer på vandet
Lørdag morgen dukkede Mads Lintrup Andersen op i sin Europe jolle, han havde besluttet sig for, uden for konkurrencen at sejle Als Rundt i Europe jolle. Mads havde selv sørget for back-up i tilfælde af havari eller andre problemer. 11 timer og et par minutter senere kom  Mads i mål.  Så der kom ihvert fald også 11 timer i timeregnskabet…..

For underholdningens skyld valgte Margit i Bureauet at lave et løb til Europe Jollen. Vi har jo kun det sjov vi selv laver.

Mad, musik, øl og masser af snak
Der var inviteret til havnefest i forbindelse med Als Rundt, således at alle på havnen kan deltage i spisningen og den efterfølgende fest. Til næste år vil vi gentage havnefesten og involvere klubberne og Havneselskabet for at søge større opbakning til festen, således at vi kan få en Vind Vind situation – og så ikke alt for meget vind til sejladsen.

Tak til hjælpere og Sponsorer
Tak til alle hjælpere i forbindelse med Als Rundt, på vandet, på land, på bureau, i køkkenet, SYC’s venner på madholdet og i baren, Tak for lån af campingvogn til Fam. Halberg, Tak til Delpin for lån af måltagningsplads, tak til brovagten. Tak til Rasmus Toft Duus for de mange billeder.

Tak til Linak for sponsorhjælp til TracTrac, Brag Søsport til hjælp til køb af 1. præmier, Ap’arte for hjælp til køb af Zhik sko som 2. præmie, Tak til North Sails, Palby Marine og Sailsolution for sponsorpræmier, fortæller Flemming Clausen.

Tak til Sønderborg Doktor Fisk for gavekort for 2 personer.
Se billeder på www.syckapsejlads.dk under Als Rundt
Eller på www.facebook.com/sejlerlinsen   og TracTrac på www.tractrac.com og find Als Rundt.

content-loader
content-loader
content-loader