Gå til hoved-indhold
Jes Gram-Hansen har aldrig følt at Sejlunionen har bekymret sig særlig meget om danske prof-sejlere.Kapsejlads
Sejle i egen sø. Jes Gram-Hansen har aldrig følt at Sejlunionen har bekymret sig særlig meget om danske prof-sejlere.

OL-invitation til Gram-Hansen og Køstner

Dansk Sejlunions sportschef, tidligere America's Cup-sejler, svarer nu på professionelle sejleres kritik ved at invitere SAP-sejlerne med til OL i Rio de Janeiro. Michael Hestbæk fremhæves.

Af Lars Jørgensen |

Samarbejdet mellem Danmarks olympiske sejlere og professionelle danske sejlere i andre bådklasser end de olympiske har aldrig været noget at prale af. Men det ønsker Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen nu at ændre.

- Jeg vil meget gerne være katalysator for at få blødt grænserne op for, hvilken båd man sejler i. Derfor kan jeg også sagtens se SAP Extreme-sejlerne Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner sejle med i kampen om medaljer i en af de olympiske bådklasser til OL i Rio de Janeiro, siger Thomas Jacobsen.

Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, som ofte har kritiseret Dansk Sejlunion for kun at varetage de olympiske sejleres interesser, har aldrig deltaget i OL. De to professionelle sejlere er produkter af de danske matchrace-centre og tidligere America´s Cup-sejlere.

- Den ene bådklasse behøver ikke at udelukke den anden. I mange af de største, udenlandske sejlsportsprojekter er der netop et stort overlap af sejlere, som kan sejle på topniveau i mange forskellige klasser, siger Thomas Jacobsen.

Vil overtale til OL-kampagne

- På samme måde som jeg forsøger at overtale de olympiske sejlere til også at sejle matchrace, håber jeg, at nogle af vores bedste professionelle sejlere uden for de olympiske klasser får øjnene op for, at en deltagelse i et OL kan være interessant for dem. At en plads på det danske OL-landshold også er noget, de kan være stolte af. Men det kræver, at der både er dialog og fælles ambitioner.
 
OL-medaljer en
åben dør til AC

 
Ifølge sportschefen har der i de seneste ti år været en tendens til, at danske topsejlere både i og uden for de olympiske klasser først og fremmest tænker på sig selv og deres egne projekter.

- Sådan havde jeg det også selv, da jeg sejlede OL og America´s Cup. Og Dansk Sejlunion er i et vist omfang også begrænset af økonomiske aftaler med vores sponsor Torm og vores olympiske samarbejdspartner Team Danmark, siger Thomas Jacobsen.

- Men hvis jeg kan gøre noget for at bløde grænserne op og skabe endnu bedre sportslige resultater for dansk sejlsport som helhed, så vil jeg gøre det.
I sin tid som professionel America´s Cup-sejler først for svenske Victory Challenge og siden for tyske United Internet lærte Thomas Jacobsen ikke blot at stå tidligt op om morgenen, arbejde hårdt og udnytte alle døgnets timer fuldt ud.

Hestbæk kan både OL og AC

- Hvis man kan lære noget af de professionelle projekter i America´s Cup, så er det netop vigtigheden af, at alle er drevet af holdånd og et fælles værdigrundlag. Som eksempel på en aktiv dansk sejler, som har blødt grænserne op mellem at sejle olympisk og ikke-olympisk, nævner sportschefen Michael Hestbæk, som både har deltaget i OL og America´s Cup.

- Han er et godt eksempel på en dansk sejler, der kan spille på mange forskellige instrumenter i forskellige bådklasser, siger Thomas Jacobsen.

- Og hvis man kigger på antallet af olympiske medaljevindere på de største, professionelle hold, som deltager i sommerens America´s Cup i San Francisco, så er det netop tydeligt, at en OL-medalje i Rio de Janeiro nærmest vil være en åben dør ind til en plads på et hvilket som helst hold i den næste America´s Cup.

content-loader
content-loader
content-loader