Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Køstner, Sehested, Røssberg og Cumming. Foto: Lloyd photo

Gram-Hansen udsættes for vind gennem skyskrabere

Profferne gør alt for publikum. - Vi ved at der bliver store skift på banen i Singapore pga. skyskraberne, siger Gram-Hansen fra SAP-holdet om lette, sværre vindforhold. Se tv kl. 12 på fredag.

Af Troels Lykke |

Det sidste træningspas er afsluttet i dag for SAP Extreme Sailing Team og forholdene har som forventet været lette og uforudsigelige i Singapore, før det går løs fredag klokken 13. i Extreme Sailing Series. 

Det samme lover vejrudsigten for de kommende stævnedage, hvor det mest dramatiske tegner sig til at blive enorme tordenbyger, der næsten hver eftermiddag udfolder sig over den tropisk varme storby og baneområdet. 

Både teamet, modstanderne og stævnelederne væbner sig med tålmodighed og er opsatte på at udnytte den mindste vind bedst muligt for at give sponsorer og de tusindvis af lokale tilskuere så mange race som muligt.

Startlinje ved VIP-område

Derfor forventes startlinjen at blive placeret helt oppe under VIP området ligegyldig hvilken retning vinden blæser.

Jes Gram-Hansen, skipper og rorsmand: 

”Vi har lavet en række sammenligninger med de hurtige både i lette forhold og valgt at ændre storsejlsprofilet og skødetrykket. Følelsen i båden, når vi tester fart med de andre teams, er bedre i dag, og jeg håber, vi kan omsætte det til sejladserne i morgen. Det er stadig vindtryk, der bliver afgørende. Vi ved at der bliver store skift på banen pga. skyskraberne, men bedre fart er essentielt, for at vi kan udnytte vindskiftende til vores fordel.”

Torsdag er mediedag, hvor fotografer og journalister er i centrum og oplever konkurrencen på tætteste hold.

Og endelig fredag åbner stævnet for publikum på Marina Bay og Extreme Sailing Series LIVE video går i luften fredag d. 12 kl. 12 dansk tid.

LIVE video program

Fredag d. 12 april kl. 12.00-13.00 dansk tid

Lørdag d. 13 april kl. 11.30-13.00 dansk tid

Søndag d. 14 april kl. 11.30-13.00 dansk tid

content-loader
content-loader
content-loader