Gå til hoved-indhold
Fotos: Lars DarlingKapsejlads
Fotos: Lars Darling
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Europajollestævne i forårssol – med rok og rul

54 europajollesejlere – heraf 3 svenske – havde valgt at starte deres kapsejladssæson 2013 i forårssolskinsvejr til ranglistestævne i Skovshoved i weekenden. Enkelte sejlere blev taget for rok og rul.

Af katrine bertelsen |

54 E-jolle sejlere havde sat hinanden stævne til ranglistestævne i Skovshoved Sejlklub i weekenden. Stævnet blev et letvejrsstævne, med meget springende luft og varierende vindtryk.

Lørdag blev der sejlet fire sejladser på banen, som baneleder Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub havde udlagt nord for Skovshoved Havn. Selvom man kunne frygte at vinden ville forsvinde helt, så holdt vinden sig stabil på 3-4 sekundmeter, så de planlagte sejladser kunne komme i hus.

- Søndag havde vejrguruerne også lovet let vind, med perioder helt uden vind – og desværre fik de ret, fortæller Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub.

Baneafkortning og strøm

Første sejlads blev derfor kortet af, da vinden døde – en afkortning der blev diskuteret, da mange bag i feltet mente at sejladsen burde være opgivet.

Efter en halvanden times venten på et spejlblankt Øresund kom vinden igen, og der blev sejlet yderligere to sejladser. Her blev særligt den kraftige nordgående strøm, som man oplever i Skovshoved, et vigtigt taktisk element for sejlerne.

Rok og rul

Nogle svenskerne blev lidt sure på juryen, der var der til at holde øje med regel 42, og der var nogle der fik flag og straffe for at rokke og rulle.

- Juryformand Anders Christensen fra Skælskør er virkelig dygtig, så der har jo nok været noget om snakken, jeg er sikker på at det var helt korrekt, hvis han var efter nogle af sejlerne, siger Jon Møgelhøj.

Weekendens rsultater blev blev afgjort på syv sejladser. De lette vindforhold og den kraftige strøm gav for nogle sejlere resultater, hvor der var både gode og dårlige imellem. Vinderen blev derfor en sejler som konsekvent holdt sig i toppen af feltet i alle sejladser. Top tre blev:

Top tre:

  • 1. Lau Zachariassen, Frederikssund
  • 2. Frederik Rask, Skovshoved
  • 3. Anna Livbjerg, Kaløvig

Se den fulde resultatliste på Skovshoved Sejlklubs hjemmeside.

Efter 7 sejladser var der præmieoverrækkelse i Sandslottets gård,  -  og 11 glade sejlere fik overrakt præmier af Klubmester i Skovshoved Sejlklub, Jørgen Mellerup.

Det var en weekend med masser af gang i Skovshoved Havn, da Skovshoved Sejlklub i denne weekend også havde Standerhejsning, opstart for juniorafdelingen og klargøring af sejlerskolens Match28- og Albin-både. Og sammen med dem havde mange af havnens bådejere også valgt at bruge en weekend med bådklargøring, så der var liv på havnen.

Alle fotos: Lars Darling

content-loader
content-loader
content-loader