Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
M32 koster omtrent 120.00 euro.

Dansk matchracer tester M32 foran svensk konge

Både den svenske konge Carl den XVI Gustav og den danske mester i matchrace, Joachim Aschenbrenner og mandskab, er vilde med M32.

Af Troels Lykke |

Joachim Aschenbrenner fortæller om den svenske Marström M32'er efter test i Sverige ved Göteborg, Hönö:

- Vi blev spurgt om vi ville have en prøvetur i M32eren, hvilket vi ikke kunne sige nej til. Vi havde nær perfekte sejlforhold ved Hönö den eftermiddag med sol og 6-8 m/sek. Turen foregik i selskab med Mathias Rahm, som i år vandt den første udgave af M32 Cup'en og har tidligere været blandt toppen inden for matchrace.

- Det er en meget livlig båd med rigtig god acceleration, som især mærkes når man falder af fra kryds til læns. Når man sejler båden er der hverken tid til at nyde udsigten eller kigge på fartmåleren. Man kan også se at båden består af mange af de nyere udviklinger heriblandt kurvede daggerboards derudover er mange af systemerne lavet på en smart og simpel måde, siger Joachim.

Opvisning for den svenske konge
Udover en prøvetur i M32eren var sejladsen også en del af en opvisning for den svenske konge, som denne dag besøgte Hönö blandt andet for at opleve katamaranerne.

I alt var to M32ere på vandet, hvor Team Trifork sejlede i den ene, mens Frederik Lööf (OL-guldvinder 2012, Starbåd)  sejlede den anden båd.

Den svenske konge Carl den XVI Gustav var på plads og var vældig imponeret over bådene ifølge Mathias Rahm siger videre om det danske hold:

- Det syns att Joachim  och hans team både är talangfulla och har erfarenhet.

M32 Cup  håber på ti hold næste år
M32 Cup har intentioner om næste år at samle op mod ti hold til at deltage, og arbejder ihærdigt på at brede serien ud til hele Skandinavien.

Idéen er hovedsageligt at skabe en tilskuervenlig katamaran-serie i Skandinavien, hvor man samler de bedste sejlere, ligesom Extreme Sailing Series har haft succes med på den globale scene.

Om en fremtidig deltagelse i M32 Cup siger Joachim Aschenbrenner:

- M32 Cup er uden tvivl meget interessant og har potentialet til at blive til det som organisationen bag sigter efter – samlingen af Skandinaviens bedste sejlere og en platform for sponsorer. M32 Cup tilbyder underholdende sejlads, både for sejlere og tilskuere. Lige nu er vores primære fokus fortsat matchrace, hvor vi arbejder mod vores mål om at blive en del af og vinde Alpari World Match Racing Tour.

Den svenske konge Carl den XVI Gustav var en tur ved vandet. 

 

content-loader
content-loader
content-loader