Gå til hoved-indhold
Flemming og Laila tester et nyt sejl. Foto: Morten BrandtKapsejlads
Flemming og Laila tester et nyt sejl. Foto: Morten Brandt

Laila og Flemming afprøver OL-satsning i flerskrog i år

2013 bliver året hvor Laila Fröhlich og Flemming Nilsson skal beslutte om deres katamaransatsning holder hele vejen frem til OL i Rio i 2016.

Af katrine bertelsen |

Efter at have sejlet Hobie Cat 16 SPI sammen i to år, er Laila Fröhlich og Flemming Nilsson netop blevet tilknyttet Kraftcenter Øst, hvor de yderligere skal have pudset talenterne af.

2013 skal vise vejen

Sæsonen 2013 skal vise om bukserne kan holde, som Flemze udtrykker det. Teamet deltager i 10 - 12 stævner om året, de fleste i Danmark, men EM i 2013 er sat ind i kalenderen.

Teamet er stille og roligt kravlet op i feltet og ligger nu nr. tre på den danske rangliste, og blev nummer seks til EM i 2012 i klassen Hobie Cat 16 SPI. Men de er begge lidt  i tvivl om, hvor gode de egentlig er.

- Derfor er bl.a. EM i 2013 en vigtigt pejlemærke for os, om vi skal fortsætte frem mod OL i 2016. Hvis vi skal satse på en Nacra 17 og OL i 2016 er vi nødt til at blive bedre. Det er et helt andet league, hvor de alle sammen bare er så gode. Vi skal se os selv i øjnene og være realistiske, hvis vi skal derop. Ellers er det jo spild af tid, fastslår Flemze.

Nyt at sejle i et team

For Laila er det noget nyt at dyrke en sport, hvor hun ikke er alene om præstationen, efter at have dyrket ridning, karate og marathon.

- Jeg troede ikke, at jeg kunne have en makker. Jeg troede heller ikke at jeg kunne finde en der matchede min ambitioner. Men det klikkede med Flemming, og jeg kan godt blive helt høj over det nogle gange.

Laila og Flemze slutter med at fortælle, at de er klar til den helt store OL-satsning. Begges ægtefæller er også indforståede. Men det er dyrt og er forbundet med mange afsavn, at arbejde sig frem til et OL. Vi må se om bukserne kan holde.

Du kan læse hele interviewet i seneste nummer af BådNyt

content-loader
content-loader
content-loader