Gå til hoved-indhold
Tur
Styrt i sejlløbet mellem Helsingør/Helsingborg. Foto: Katrine Bertelsen
Tur
Pitstop ved Helsingør. Foto: Katrine Bertelsen
Tur
På kryds mod Hornbæk. Foto: Claus Berthelsen
Tur
Morgendis ved møllerne. Foto: Claus Berthelsen

Hobie Tour de Øresund i medvind

Ud fra devisen at medvind er godt, sejlede Hobie Cat fleet 815 den første Tour de Øresund i weekenden. Fra Kastrup til Hornbæk via Ven og Nivå.

Af katrine bertelsen |

Turen gik fra Kastrup i syd med slut i Hornbæk. Undervejs var der lagt pitstop ind, og turen var også en kapsejlads for sjov.

Grill i Skovshoved

Lørdag morgen blev bådene rigget, og efter en "le mans start" fra Amager Strandpark lænsede fleeten i sol og 5 m/s gennem møllerne til Skovshoved. Her ventede perfekt grillede pølser, og et overdådigt salatbord holdt skørbugen på afstand.

15-20 knob mod Ven

Vinden var frisket til 11 m/s fra sydøst, men det blev alligevel besluttet at  sejle til Norreborg på Ven. Det gav en skæring med spiler til ud for Vedbæk, hvor spilerne blev pillet ned og bådene skar op til halvvind og 15 - 20 knobs fart! 

Næste mål var Nivå, men det var ikke mange, der kunne ramme i første forsøg – nogle var først i Rungsted og kigge. 

Culotte og ”mormor”musik

Det var også kapløb med vejret, da DMI havde varslet torden og slagregn. Det dårlige vejr var så venlig at vente til alle var godt bænkede i Nivå Sejlklubs klubhus med grillede culottestege, nye kartofler, salat og dessert. 

Da papvinen og øl/sodavanderne var drukket, lå alle i deres soveposer omkring midnat, akkompagneret af ”mormormusik" fra en 60 års fødselsdag i restauranten. 

Ikke vælte i sejlrenden

Godt mørbankede efter lørdagens sejlads – og overnatning på et liggeunderlag på stengulv – kom alle på benene og fik kaffe, morgenmad og fik smurt madpakke. 

Søndag skinnede solen igen og vinden blæste 8-10 m/s fra sydvest. Så, op med spileren fra stranden, gennem færgerne og en kraftig regnbyge med masser af vind til pitstop ved Helsingør nordhavn. Passagen ved Helsingør/Helsingborg havde flere gruet for, og det lykkedes da også en enkelt båd at tabe gasten i sejlrenden med HH Ferries meget tæt på.

Sidste sejlads til Hornbæk var en halv vind/foran for tværs i læ af skrænterne. Det gav masser af arbejde med hyppige pust og vindhuller, og den første kæntring skete lige efter start. Her viste Hobie 18'erne deres stærke side og sejlede gennem hele feltet og tog en uventet en 1. plads.

I Hornbæk blev madpakkerne spist i solskin på klubhusterrassen, og resultaterne blev regnet ud inden præmieoverrækkelsen. Det gav lidt grublerier, da den foreløbige resultatliste lå i en bil på Nivå havn. 

Der var sørget for flotte sponsorpræmier til alle ni besætninger og RIB-førerne fik også præmier, bla. abonnementer til BådNyt, thermokrus og lækker shampoo. 

content-loader
content-loader
content-loader