Gå til hoved-indhold
Foto fra starten på Kielerwoche 2013. Foto: Fotografie C.B./segel-bilder.deKapsejlads
Foto fra starten på Kielerwoche 2013. Foto: Fotografie C.B./segel-bilder.de

Gode danske takter i Kiel

Marc Wain fra Sundby er på en 5. plads i Melges 24 til Kieler Woche. Sarah Gunni og Anne-Marie Rindom er helt fremme i Laser Radial. SAP Extreme 40 har sat rekord. Se live-tv fra Kiel.

Af katrine bertelsen |

5.000 sejlere, et par tusinde både og 40 klasser. Alting er stort i Kieler Woche - også i 2013-udgaven, der løber i dagene 22.-30. juni.

For de olympiske klasser har stævnet i år ændret status fra World Cup-event til i stedet at blive én ud af fem stævner i det nye EUROSAF Champions Sailing Cup.  

Gunni og Rindom til start

Omkring 150 danske sejlere deltager i årets Kieler Woche, og der er danskere med i omtrent halvdelen af alle klasser. Alle de danske 49er- og 49FX-sejlere bliver hjemme i Aarhus for at forberede sig til EM. Til gengæld er der markante navne til start i en række øvrige klasser.

I Laser Radial stiller OL-sejleren Anne-Marie Rindom op, og hun ligger på en samlet 7. plads efter seks sejladser. Landsholdskollegaen Sarah Gunni ligger på en 4.plads.

Gode placeringer i Melges24

I Melges 24-klassen har Marc Wain fra Sundby Sejlforening placeret sig på en 5.plads efter syv sejladser. I klassen deltager også Peter Warrer (8.plads) og Jesper Bendix (7.plads). René Bruun (19.plads) var så uheldig at knække forstaget søndag, men masten holdt.

Det meste af søndagen gik med at få repareret skaden. Men Troels Wester-Fischer, der sammen med Michael Moesgaard Andersen, bestyrer Melges 24 og Platu25-banen fortæller, at båden er OK, og stiller op til start i dag. Melges 24 feltet føres af den regerende verdensmaster italieneren Riccardo Simoneschi.

Vejret har været lidt blandet med 7-8 m/s men meget mere i pust. Også en byge eller tre kom forbi festen i Kiel.

Ny i Finnjolle - god start

I Finnjolle har Jonas Høgh-Christensens karrierestop efterladt et tomrum, som den tidligere Laser-sejler Mads Bendix byder ind på. Kieler Woche er hans første internationale start i klassen. Efter 6 sejladser ligger Mads Bendix på en samlet 13. plads ud af 41

Blandt de mange markante danske navne uden for OL-klasserne er OL-guldvinderen Jørgen Bojsen-Møller, der er tilmeldt i 505 sammen med sin bror Jacob Bojsen-Møller.

SAP Extreme satte ny rekord

Danske SAP Extreme Sailing Team deltog lørdag i åbningsregattaen. Den danske Extreme 40 satte ny rekord på de 18 sømil fra Kiel til Eckernförde. De gjorde turen på bare 2 timer og 6 min. 33 minutter bedre end Carbon 3’s gamle rekord.

Folkefest

Kieler Woche er et at de få stævner i 2013, hvor Dansk Sejlunion har anrettet et TORM Meeting Point som mødested for de mange danskere i konkurrence.

Og selv om der nok skal blive hyggeligt i Meeting Point, så er der som altid meget andet underholdning, musik, kultur, børneaktiviteter osv. at kaste sig over i løbet af den gigantiske nordtyske festuge.

Se flere resultater her.

Kilder: sejlsport.dk,  kieler-woche.de

content-loader
content-loader
content-loader