Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto

Dansk Melges 24-drama i Kiel: En båd knækker mast - en taber alle gaster

René Bruun mistede forstag og masten knækkede og Peter Havns septer gik så alle gaster røg i vandet. Bedste danske Melges 24 i Kielerugen er stadig Marc Wain på 4. plads.

Af Troels Lykke |

Generelt er forholdene virkeligt svære hernede i Kielerugen, vinden springer rigtig meget, hele tiden, og der er sjældent system i vindspringene, det fortæller Simon Østergaard Jensen til minbaad.dk.

Gasten på Melges 24eren med Marc Wain som skipper, fortæller videre:

Derudover er der meget stor forskel i vindstyrken, i dag har vi haft alt fra 3 m/sek. til 10 m/sek. i samme sejlads. Det kræver ekstrem hurtig omstilling, og gør det virkeligt svært at være med helt fremme.

To knækkede master

De omskiftelige forhold har kostet 2 master, bl.a. BNI sailing team, med Rene Bruun og besætning, knækkede deres forstag i gårsdagens 1. Sejlads.

Teamet blev derefter trukket i land, af en af de mange "wasser wacht" både, som ligge på banerne under Kieler Woche. Teamet fik lavet et nyt forstag, hvorfor de var med i alle dagens sejladser.

"Miss Neilpryde", med Peter Havn og besætning, havde en rigtig god sejlads i går, og ligger til at runde topmærket i top 3, men mistede desværre samtlige gaster ved topmærket da de ryger i vandet grundet et knækket septor. De har nu fået septoret svejst, og klar til at sejle igen.

Peter Warrer knækker rorbeslag

I dag var der endnu et havari, da "Salty dog", med Peter Warrer og besætning knækkede deres rorbeslag under dagens 1. Sejlads. De sejlede derefter i havn og  fandt hurtigt nogle der kunne svejse et nyt, således de lå klar på startlinjen igen til dagens 2. Sejlads.

Der skal åbenbart mere end "blot" havarier, til at slå de danske Melges 24 besætninger ud af Kieler Woches ellers meget svære forhold i år.

Marc Wain med besætning er stadig førende danske båd, op efter dagens sejladser rykket en placering op viser resultatlisten, så de samlet ligger på en 4. plads, fortæller Simon Østergaard Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader