Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Til kapsejlads sejles båden af 4-5 personer.

Melges 24 VM går til Middelfart i 2015

- Vildt at vi har formået at hente endnu et verdensmesterskab hjem, siger Søren M. Laugesen fra Match Racing Denmark. I forvejen sejles der VM i matchrace for kvinder i samme sted i 2015.

Af Troels Lykke |

- Dobbelt op.

Sådan siger Søren Mathiesen Laugesen, der er Regatta, Event og Partner Manager hos Match Racing Denmark i Middelfart.

- Det er helt vildt, at vi har formået at hente endnu et verdensmesterskab hjem, og vi glæder os meget over den opbakning, vi har fået fra Dansk Sejlunion og fra ISAF, det internationale sejlsportsforbund.

Søren Mathiesen Laugesen har netop været i Budapest i Ungarn for at præsentere sit bud på VM i bådklassen Melges 24 i 2015 til Melges 24-klassens årsmøde.

Og han gik fra mødet med en aftale i hus. I sidste uge præsenterede han et andet bud for ISAF - i Oman. Et bud, der sikrede ham og hans bagland hos Match Racing Denmark i Middelfart værtskabet for kvinde-VM i matchrace - ligeledes i 2015. Så nu er der inden for halvanden uge kommet to kæmpestore værtskaber i hus!

Store sejlsportsevents - og teambuiling til søs

- Vi er meget glade for, at valget faldt på os i begge tilfælde, og vi ved, at det bl.a. hænger sammen med, at vi leverede varen i forbindelse med afholdelsen af ISAF Nations Cup 2013 Grand Final i august i år. Bl.a. fordi vi med vores medie-set-up imponerede verdens-toppen inden for sejlsport. Nu går vi et par travle år i møde, og det glæder vi os over. Samtidig med den strategiske satsning på de store elitesportsevents afholder vi fortsat virksomhedsevents i vores 17 matchracebåde. Siden 2005 har vi haft mere end 30.000 sejlende gæster. Så der bliver nok at se til!, konkluderer Søren Mathiesen Laugesen.

Interessen signalerer yderligere vækst i Melges 24-klassen

Rasmus Melsen, der er Chairman for Danish Melges 24 Class Association og aktiv Melges 24-sejler:

 - Det, at vi får et VM til Danmark, betyder, at vi får vist, at Melges 24-klassen er en klasse, der skal tages seriøst som sportsbådklasse - både i Europa og i særdeleshed i Danmark. VM'et kommer til at samle både elite og bredde til en sejladsfest, hvor dem, der står på sidelinjen, ikke kan undgå at få lyst til selv at være med. Så vi glæder os! Samtidig er fremtidsperspektiverne for klassen gode, især i Skandinavien, da klassen igennem de sidste 2-3 år på internationalt plan hovedsagligt har haft væksten netop her. Ydermere er samarbejdet imellem de skandinaviske lande stærkt.

Om Melges 24

Melges 24, der er en af verdens førende sportsbåde, blev lanceret i 1993, og har de sidste 2-3 år slået kraftigt igennem i Danmark og Skandinavien. Først i 2010 blev der i Danmark etableret en egentlig klasseorganisation omkring båden som udtryk for øget interesse og dermed fokus.

I dag er der ca. 60 Melges 24-både i Skandinavien, heraf de 30 i Danmark, og der har de sidste 2-3 år været stor dansk deltagelse ved internationale events. Der er produceret ca. 800 Melges 24-både, som bruges til kapsejlads på verdensplan.

Til kapsejlads sejles båden af 4-5 personer (max vægt 375 kg). Til Melges 24-stævner stiller man selv med sin båd, som er nem at transportere og sætte i vandet med kran eller via rampe. Båden vejer 795 kg og skal indvejes og måles i forbindelse med stævner.

content-loader
content-loader
content-loader