minbaad.dk
tirsdag 22. maj

Arkivfoto af Wain Racing Team til Race Rigtig i Rungsted. Foto: Lars Darling

Dramatisk dag i Kiel for Melges 24

Melges 24-klassen havde en hård lørdag med vind over 14 m/sek til Kielerwoche. Læs interwiew med Marc Wain fra Wain Racing Team.

Kapsejlads | 21-06-2014 17:53 | Af  katrine bertelsen

29 besætninger, heraf otte danske, havde en vild lørdag til Kielerwoche. Ifølge baneledelsen blæste det over 14 m/sek, og der kunne kun gennemføres to sejladser, da dommerbåden ikke ville ligge fast.

Smadret storsejl – og instrumenter overbord

Besætningen i Wain Racing Team måtte sige farvel til nogle instrumenter i forbindelse med en spilerkæntring, og det kostede også et smadret storsejl.

- Så det gik ikke så godt i dag, fortæller Marc Wain på en telefon fra Kiel til minbaad.dk. På en af lænserne fik vi en masse vand om bord, og desværre røg VHF-radioen overbord, så det har været dyrt.

Men som Marc bemærker, så er han jo sejlmager, så han har ekstra sejl med hjemmefra. Lige så heldig var Jesper Bendix ikke, der knækkede masten i dagens anden og sidste sejlads.

- Han har allerede pakket og er så småt på vej hjem, siger Marc.

Baneleder Troels Wester-Fischer kan fortælle, at en af de tyske sejlere fik en bom i hovedet og måtte sejles i land.

– Det var ret vildt, siger Troels Wester. Vi ville egentlig have haft en sejlads mere, men dommerbåden, en 70-fods motorbåd, kunne ikke ligge stille, så det blev opgivet.

Efter dagens to sejladser ligger Kim Kristensen og besætning fra Egå Sejlklub nummer to. Det var Kim Kristensen der tog 3.pladsen til VM i San Francisco i 2013, så placeringen kan ikke undre.
Marc Wain og Wain Racing Team ligger på en 10.plads.

Den officielle resultatliste kan ikke ses endnu, men du finder den senere på dette link.

 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET