Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Oracle vinder også 18. sejlads - nu 8 - 8 - mareridt for TNZ der har tabt 7 sejladser i træk

TNZ vandt starten, men blev overhalet på kryds og så stak Oracle af. Nu står der 8 - 8 i America's Cup. - Hvem ku ha forestillet sig det ville gå sådan, siger kommentator Ken Read. I morgen afgøres det.

Af Troels Lykke |

www.americascup.com

Nu eller aldrig for Team New Zealand ?

Oracle Team USA har vundet de sidste fem sejladser i træk og stillingen er nu 8:6 til Emirates New Zealand, fordi Team USA startede på minus to som straf i.f.m. ekstra vægt på deres AC45 før selve Americas Cup.

New York Yacht Clubs historiker John Rousmaniere har været på overarbejde og har fundet ud af, at den hidtil længste kamp om pokalen var 18 dage i 1899 … og i dag er dag 18.

Hvis Team USA vinder igen i dag, så bliver det den længste kamp i de 162 års historie !!

Det lufter allerede godt i San Francisco Bay her til morgen – men race offer Iain Murray regner med at få gennemført én sejlads i dag.

I de første 16 sejladser har der i øvrigt været 8 sejre til det hold der kom fra styrbord side ind i startfeltet – og 8 sejre til den der kom fra bagbord – så det lidt specielle startsystem må siges at have bestået "fair testen".

Har Team USA forbedret sig igen igen? Har Team New Zealand selvtillid til at vinde én sejlads? 

Uha det bliver spændende – følg med her på minbaad.dk.

17. sejlads udstillede TNZ som amatører

Dean Barker fejlbedømte starten og kom for tidligt frem, så Oracle kunne luffe TNZ op og dele en straf ud og samtidig få kiwi-båden til at ligge helt stille, mens Oracle kunne stikke af.

Oracle ligner vindere af America's Cup. The comback kids med Ainslie, Slingsby og Spithill har momentum.

18. sejlads - Oracle sejlede

Kiwierne må nærme sig en depression. Så tæt på at vinde America's Cup, så mange matchbolde og nu står der 8 - 8. Oracle har vundet syv sejladser i træk, DET ER VILDT.

I morgen sejles der og det hele afgøres. Hvem vinder AC? Det ligner unægtelig Oracle Team USA.

I 18. sejlads tabte de starten, men kom igen på kryds, efter et split som TNZ kunne have undgået, for da bådene mødtes på kryds var Oracle foran, da båden foilede bedre end TNZ, og samtidig fandt Ben Ainslie et godt tryk og vupti var Oracle foran og der blev de.

Efter sejladsen var der ikke et interview med TNZ, der åbenbart er i dyb krise, kun en glad Jimmy Spithill udtalte sig til YouTube-kanalen.

content-loader
content-loader
content-loader