Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Laser-sejlads kræver fysik. Det har Stig Steinfurth forstået.

Laser-sejler Stig Steinfurth VIL til OL

Ungdoms-talentet fra Aarhus, Stig Steinfurth, vandt fornylig stævne på Gran Canaria efter et længere træningsophold. Vi interviewer ham nu.

Af Troels Lykke |

Stig, hvordan var det at vinde sejladsen på Gran Canaria fornylig, og er det et fremskridt for dig?

- Det var super fedt, at vinde mit første senior stævne i Laser Standarden. Det er en benhård OL-klasse, og på seniorniveau har jeg ikke rigtig vist noget endnu, så det var en stor forløsning for mig. De sidste tre måneder har vi samlet trænet 7 uger i Las Palmas, og jeg har virkelig kunne mærke en udvikling. Især i den lette luft, som stævnet blev sejlet i, havde jeg en god følelse, men også i blæsevejr er der blevet flyttet grænser. 

Hvad har du fået ud af træningslejren på Gran Canaria og hvad betyder Anders Nyholm for Jer?

- Anders har en enorm viden om, hvordan en laserjolle skal sejles, og på baggrund af det har vi fået en masse inspiration til, hvordan vi får båden til at sejle hurtigere. Det gælder både rent fartmæssigt, men også i alle manøvre, hvor Anders har mange gode tips til, at hente et par ekstra meter på konkurrenterne. 

Satser du på at komme til OL i 2016 eller 20?

- Jeg satser helt sikkert på at komme til OL. Om det bliver 2016 eller senere, det må tiden vise. Lige nu har jeg fuld fokus på at udvikle mig så meget som muligt, og jeg synes at både Sejlunionen og mine private sponsorere, giver mig muligheden for dette. Jeg sejler også mit sidste år som junior i år, og da jeg kun vandt sølv til U21 VM sidste, står en guldmedalje til U21 VM på Balatonsøen til sommer højt på listen over målsætninger, siger Stig Stenfurth til minbaad.dk.

Stig Steinfurth kæmper her på Gran Canaria. 

content-loader
content-loader
content-loader