Gå til hoved-indhold
Bo Petersen har kun været i OK-klassen i to år, men allerede nu ligger han til at vinde EM.Kapsejlads
Bo Petersen har kun været i OK-klassen i to år, men allerede nu ligger han til at vinde EM.

OK-EM: Bo Petersen i front Stefan Myralf lige efter

De to Hellerup-sejlere har trænet temmelig meget sammen på Øresund, næsten hver dag i perioder. -Det er den primære årsag og fordi vi sejler i Strandberg-joller, forklarer Bo Petersen til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

I går onsdag var det let vejr ved EM i Carnac i det vestlige Frankrig.

Det passede tilsyneladende Bo Petersen godt, den tidligere EM-sølvvinder i 505, satte nemlig en 1. og en 2. plads ind. Og nu fører han stævnet med over 60 OK-joller, viser resultatlisten

Lige efter kommer Stefan Myralf der onsdag sejlede en 2. og 3. plads hjem, mens Thomas Hansson-Mild fra Nordsverige fik en 18. og en 4. plads og derfor røg han væk fra førstepladsen.

- Det var nervepirrende sejlads i 2 til 4 m/sek., vi vidste ikke om søbrisen ville komme ind, det kunne have givet et stort vindspring, siger Stefan Myralf, der gav sin telefon videre til holdkameraten Bo Petersen, der fører trods en tyvstart.

Petersen: Vi er gået i selvsving med træning

Nu er der sejlet seks sejladser og i dag sejles to og to i morgen fredag, derefter slutter stævnet.

- Stefan og jeg er jo gået i selvsving det sidste års tid, vi er gået amok i træningstimer op mod VM og nu EM og for mit vedkommende blev det i år til en 2. plads ved Kielerugen i hårdt vejr, og jeg vejer kun 78 kilo, siger Bo Petersen,

Både Myralf og Petersen sejler i den danske Strandberg, jolle, SOTO-jollen. Det vil dog sige at Bo Petersen sejler i en træjolle, som har været plog for SOTO-jollen, mens Myralf sejler i en glasfiber-jolle.

- Strandberg-jollen har rykket Stefan fem placeringer op og jeg befinde mig også godt i jollen. Det hele er takket være Stefan, som har givet trimfiduser fra sig, men vi har også vendt mast og sejl og det at vi nu står op på læns, hvor vi nogle gange sejler 45 grader på vinden, vi skærer og falder rigtigt meget på læns, når vi står op og styrer, siger Bo Petersen, der med en disk skal holde tungen lige i munden, hvis han skal vinde EM.

Resultat efter seks sejladser
 1 DEN 1421 Bo PETERSEN 11.00
 2 DEN 6 Stefan MYRALF 14.00
 3 SWE 100 Thomas HANSSON-MILD 17.00
 4 POL 1 Tomasz GAJ 22.00
 5 NZL 544 Greg WILCOX 24.00
 6 GBR 2150 Nick CRAIG 35.00
 7 GBR 2152 Lee CHILD 37.00
 8 POL 27 Dawid KANIA 40.00
 9 DEN 1280 Jorgen LINDHARDTSEN 40.00
 10 DEN 1393 Rene JOHANNSEN SARABIA 42.00

content-loader
content-loader
content-loader