Gå til hoved-indhold
Jens Quorning ser meget lille ud foran en knaldrød Dragonfly 28, på Interboot bådmesse i Frierichshafen. Foto: Quorning BoatsUdstyr
Jens Quorning ser meget lille ud foran en knaldrød Dragonfly 28, på Interboot bådmesse i Frierichshafen. Foto: Quorning Boats

Quorning Boats: Vi kan ikke få armene ned

Det går forrygende med salget af Dragonfly. Ordrebogen bugner, og langt om længe kan et hjemligt værft melde om kraftigt stigende salg.

Af katrine bertelsen |

Salget af Dragonfly's går strygende. Så strygende at Jens Quorning fra Quorning Boats i Skærbæk har svært ved at få armene ned.

- Vi har 17 både i ordrebogen – både store og små – så det går hamrende godt, lyder det fra en glad Jens Quorning på en telefon fra Tyskland, hvor de udstiller på bådmessen Interboot i Frierichshafen.

Jens Quorning lægger ikke skjul på, at en Dragonfly ikke er en billig båd.

- Der er nogle med penge derude, der gerne vil betale for en dyr båd, og så er vi glade for at valget falder på en trimaran. I en tid hvor branchen er presset, er det dejligt at efterspørgslen er stigende.

Stor interesse for flerskrog

Lige nu søger værftet i Skærbæk fire nye folk – en snedker og tre til montage – til at holde trit med efterspørgslen, men det er ikke kun derfor Jens Quorning er glad.

- Det er som om at der er sket et eller andet. Folk er meget mere interesserede i flerskrog end tidligere, måske på grund af America’s Cup, tænker Jens Quorning højt. - Når vi er ude at sejle, bliver vi hele tiden fotograferet og folk holder tommelfingeren op. Det sker tit, at de vinker og smiler til os, fortæller han.

Og ikke nok med glade fans, også Dr's Nikolaj Sonne fra So ein ding har prøvet en tur i en Dragonfly. Se indslaget her. Det starter ved ca. 11 min.

Udlejningsbåd en succes

De sidste to år har Qourning Boats haft en båd til udlejning i sommermånederne. I år var den booket helt op, og selvom de har udvidet udlejningen med nok en båd, er der er allerede overtegnet i 2014.

- Mange har haft et lidt underligt forhold til flerskrogsbåde, og når de så kan leje en Dragonfly i en uge, finder de ud af, et det ikke er så mystisk endda at sejle flerskrog, siger Jens Quorning.

Jens Quorning vil ikke løfte sløret for, hvad værftet nu har støbeskeen af nye tiltag, men de pønser på noget, siger han med et grin.

Værftet har haft en travl sæson, og lige nu deltager de i messer over hele Europa. Efter Orust, England, Stockholm og Oslo er turen nu kommet til Tyskland. Derefter tager karavanen til Genua for at slutte tourneen i Hamborg.

content-loader
content-loader
content-loader