Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

"Tag ud og sejle": Ny bog til de 7 til 12-årige

Dansk Sejlunions bog "Tag ud at sejle" er bogen til de mindste sejlere hvor. I bogen er der også er et opgavehæfte. Det handler om leg og læring.

Af Troels Lykke |

Mange børn begynder i sejlsporten i alderen 7-12 år, og når man starter med at gå til sejlads i en klub, er der mange ting, der skal læres.

Mange af de ting, den yngste sejlere skal lære om sejlads foregår selvfølgelig på vandet i en klub, og det er også på vandet, de store oplevelser foregår. Men der er også mange andre ting - fx sejlersprog, knob, søvejsregler og teori - der skal læres. 

Det fortæller konsulent Henrik Tang fra Dansk Sejlunion på sejlsport.dk.

Dansk Sejlunions bog "Tag ud at sejle" er bogen til de mindste sejlere i alderen 7-12 år. "Tag ud at sejle" består af en bog og et opgavehæfte, der gennemgår de elementære ting for de yngste sejlere.

Det gælder fx, hvad de forskellige ting i en jolle hedder, hvordan man binder forskellige knob, praktisk håndtering af joller, sikkerhed, grundlæggende viden om vejr og vind, søvejsregler, manøvrer og meget andet.

Med til bogen "Tag ud at sejle" følger der et opgavehæfte med et hav af forskellige sjove opgaver, der gør, at sejlsportens teori indlæres gennem leg og nysgerrighed.

"Det er meget fedt med alle billederne. Det gør det på en måde lidt nemmere at forstå tingene, og jeg har lært noget af bogen, fordi jeg kommer til at tænke på, hvad der står i den", fortæller en 10-årig sejler, Jonas, der har sejlet Optimistjolle i 2 sæsoner.

"Tag ud at sejle" kan købes af privatpersoner i Dansk Sejlunions onlineshop, Sejlershoppen.dk til 180 kroner.

Klubber kan bestille "Tag ud at sejle" ved henvendelse til: ds@sejlsport.dk til 100 kroner. 

content-loader
content-loader
content-loader