Gå til hoved-indhold
Flotillesejlads sammen med andre børnefamilier. Så er der legekammerater! Foto: Katrine BertelsenTur
Flotillesejlads sammen med andre børnefamilier. Så er der legekammerater! Foto: Katrine Bertelsen

Tag med DS på flotillesejlads i sommerferien

I sommer arrangerer Dansk Sejlunion flotillesejladser for både børn og voksne. Turene går til Rügen, Bornholm, og en dedikeret tur for børnefamilier går fra Helsingør til det sydfynske og hjem igen.

Af katrine bertelsen |

Vil du sejle i fællesskab til enten Bornholm eller det tyske ferieparadis Rügen, så er chancen der nu, fortæller Carsten Breuning, der er tursejladskonsulent i Dansk Sejlunion.

Flotille til Rugen

Har du aldrig været på Rügen, er muligheden der nu. Rügen er et tysk ferieparadis med strande som ellers kun findes ved Vesterhavet. Stralssund er en middelalderby som stort set ikke har ændret sig siden 1200-tallet – det er en fryd at spadsere rundt byen.

Jørgen Madsen bliver ”andemor”, på turen over Østersøen, i begge retninger. Han er en meget erfaren sejler og har været på Rügen før. Et par både har meldt sig allerede, så nu mangler vi bare resten.

Flotille til Bornholm

Per og Rikke Stenbøg har meldt sig som ”andemor” for flotille-sejladsen til Bornholm. Nogle kan sikkert genkende dem fra Rikkes bog ”Et år for egen sejl” (se anmeldelse af Carsten Breuning på www.sejlsport.dk).

Per og Rikke Stenbøg er erfarne sejlere, der skal få flotillen over Østersøen til Solskinsøen og sikkert tilbage til svenskekysten. Efter overfarten kan de Bornholmske havne og måske Christiansø besøges, enten hver for sig eller flotillen kan følges. Det bliver alt sammen aftalt senere.

Sejl flotille med andre børne-sejlerfamilier

Mange der sejler med børn oplever, at de begynder at kede sig. De savner legekammerater og aktiviteter. Dansk Sejlunion syntes, at det er på tide at slå et slag for fremtidens sejlere. Jo sjovere børnene har det, jo mere ivrige er de for at komme ud og sejle.

Dansk Sejlunion har fundet en førerbåd som sejler med egen børn. ”Andemor”, Lars Fich, er en meget erfaren sejler og har selv børn med. Turen starter i Helsingør, videre ned gennem Øresund, over det Sydfynske, op gennem Lillebælt, nord om Sjælland og tilbage til Helsingør. Alt sammen i ferieugerne. Der er mulighed for at sejle med hele vejen eller hoppe på/af undervejs, og "andemor” har lovet at koordinere nogle aktiviteter undervejs.

Havnene byder børnene velkomne

Foreningen af Lystbådhavne i Danmark (FLID), har lovet at havnene vil gøre deres bedste, for at flotillebådene kan ligge samlet i havnene. Havnene vil også arrangere nogle fællesaktiviteter som: snobrødsbagning, skattejagt, fællessang ved bål osv.

Tilmelding

Turene er gratis. Du skal blot skrive til Carsten Breuning, carsten@sejlsport.dk , og fortæl hvilken tur du vil med på, sammen med navn, e-mail, tlf. og gerne bådtype, samt hvor mange I bliver om bord. Mødehavne bliver – til både Rügen- og Bornholmsturen – Klintholm havn på Møn. Begge Østersø-flotiller sejler i industriferien (juli)

Hvis i skal med på børneflotillen, skal i skrive til carsten@sejlsport.dk. Flotillen sejler fra den 6. juli til den 30. juli, med mødehavn i Helsingør.

Læs mere her

content-loader
content-loader
content-loader