Gå til hoved-indhold
Den nye SOTA OK-jolle fra Strandberg-Marine.Kapsejlads
Den nye SOTA OK-jolle fra Strandberg-Marine.

Ny dansk OK-jolle sælges helt til Australien

Jesper Strandberg fra Strandberg-Marine.dk har på få måneder solgt tolv nye OK-joller. Køberne er fra Danmark, Tyskland, Sverige og Australien. Se den på bådmessen i Fredericia.

Af Troels Lykke |

Den danske OK-jolle klub, der tæller cirka 100 aktive medlemmer, viser en ny OK-jolle frem på bådmessen, bygget af Jesper Strandberg fra Strandberg-Marine.dk

Firmaet i Tølløse har fået godt gang i salget, således er der på få måneder solgt 12 OK-joller til Danmark, Sverige, Tyskland og Australien. 

OK-jollen er oprindeligt tegnet af Knud Olsen, som desværre døde for få år siden. Men OK-jollen har mange varianter inde for en slags boksregel, hvor skroget kan formes inde for få centimeter.

Dansk design

OK-jollen hos Strandberg-Marine.dk hedder SOTA Dingy og er lavet over tegninger, som Christian Hedlund og designeren Jan Pedersen står bag.

OK-jollen i glasfiber koster 64.000 kroner med ror og sværd og med sejl, mast og bom ryger totalprisen op på 89.000 kroner sejlklar, hvis masten købes i Holland, men køber man masten i New Zealand, ryger prisen nogle tusinde kroner op. 

- Jeg er gået på fuld tid med at bygge joller nu og det er tæt på, at andre også bestiller. Og når der er sejlet VM i Thailand, der starter i næste måned, så vil flere få øje på den, da flere af mine joller deltager, siger Jesper Strandberg. 

Bojsen-Møller syer nu OK-jolle sejl

Seneste nyt i OK-klassen er at Bojsen-Møller Sails nu også har udviklet et OK-jolle sejl til Stefan Myralf og for få måneder siden gik Høj Jensenn Sails ind på markedet, der er blevet attraktivt fordi flere og flere sejler i jollen.

En ny dansk OK-jollebom produceres i øvrigt også af Henrik Søgren ved Skælskør, se priser og fotos på www.okjollebom.dk

 

Se den nye OK-jolle i Fredericia fra på torsdag af. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader