Gå til hoved-indhold
Den nye SOTA OK-jolle fra Strandberg-Marine.Kapsejlads
Den nye SOTA OK-jolle fra Strandberg-Marine.

Ny dansk OK-jolle sælges helt til Australien

Jesper Strandberg fra Strandberg-Marine.dk har på få måneder solgt tolv nye OK-joller. Køberne er fra Danmark, Tyskland, Sverige og Australien. Se den på bådmessen i Fredericia.

Af Troels Lykke |

Den danske OK-jolle klub, der tæller cirka 100 aktive medlemmer, viser en ny OK-jolle frem på bådmessen, bygget af Jesper Strandberg fra Strandberg-Marine.dk

Firmaet i Tølløse har fået godt gang i salget, således er der på få måneder solgt 12 OK-joller til Danmark, Sverige, Tyskland og Australien. 

OK-jollen er oprindeligt tegnet af Knud Olsen, som desværre døde for få år siden. Men OK-jollen har mange varianter inde for en slags boksregel, hvor skroget kan formes inde for få centimeter.

Dansk design

OK-jollen hos Strandberg-Marine.dk hedder SOTA Dingy og er lavet over tegninger, som Christian Hedlund og designeren Jan Pedersen står bag.

OK-jollen i glasfiber koster 64.000 kroner med ror og sværd og med sejl, mast og bom ryger totalprisen op på 89.000 kroner sejlklar, hvis masten købes i Holland, men køber man masten i New Zealand, ryger prisen nogle tusinde kroner op. 

- Jeg er gået på fuld tid med at bygge joller nu og det er tæt på, at andre også bestiller. Og når der er sejlet VM i Thailand, der starter i næste måned, så vil flere få øje på den, da flere af mine joller deltager, siger Jesper Strandberg. 

Bojsen-Møller syer nu OK-jolle sejl

Seneste nyt i OK-klassen er at Bojsen-Møller Sails nu også har udviklet et OK-jolle sejl til Stefan Myralf og for få måneder siden gik Høj Jensenn Sails ind på markedet, der er blevet attraktivt fordi flere og flere sejler i jollen.

En ny dansk OK-jollebom produceres i øvrigt også af Henrik Søgren ved Skælskør, se priser og fotos på www.okjollebom.dk

 

Se den nye OK-jolle i Fredericia fra på torsdag af. Foto: Troels Lykke

Færre grundstødninger i Aasaa - sejlrende udgraves med specialudstyr

Asaa Havn's sejlrende har et ry for at være for lav, men med nyt specialudstyr blev renden nu gravet ud. En gravemaskine har fået en ekstra vogn, så den kan nå endnu længere ud.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites