Gå til hoved-indhold
Jørgen Lindhardtsen sejler nu med Høj Jensen Sails. Her ses han i Herslev. Foto: Søren Svarre/sejlfoto.dkKapsejlads
Jørgen Lindhardtsen sejler nu med Høj Jensen Sails. Her ses han i Herslev. Foto: Søren Svarre/sejlfoto.dk

Høj Jensen Sails havde debut ved OK-stævne i Herslev

Jørgen Lindhardtsen og sejlmager Claus Høj Jensen har nu udviklet nyt sejl til OK-klassen. Lindhardtsen blev nr. 6 i Herslev mens Jørgen Svendsen vandt sikkert. Se Søren Svarre-fotos.

Af Troels Lykke |

Herslev Strand Sejlklub har nu 20 aktive OK-sejlere i Roskilde Fjord og hele 43 joller mødte op til deres klubmesterskab, som den danske mester, Jørgen Svendsen fra Hellerup Sejlklub vandt efter fire sejladser i let vejr.

Det var dog Jørgen Lindhardtsen, der vandt sidste sejlads i 4-5 m/sek. og det gjorde han med et nyt Høj Jensen Sejl, designet af Claus Høj Jensen og Jørgen Lindhardtsen i fællesskab.

De to er nu i en udviklingsfase omkring sejlene.

- Med så mange OK-joller i Danmark og 20 til en aftenkapsejlads i Herslev er det oplagt, at gå ind og designe sejl til klassen. OK-klassen er den største enmandsklasse for voksne sejlere og jeg sejler også selv lidt OK-jolle nu og det gør det selvfølgelig sjovere. Nu har jeg set på sejlerne hele dagen og jeg kan se at klassen har det sjovt og der er en god stemning, siger Claus Høj Jensen til minbaad.dk.

Sejlede med North - men vil sejle med Green

Jørgen Svendsen, der normalt sejler med Quantum Sails, havde i dag taget North Sails på. Den danske mester sejlede  en 1, 2, 1 og 2. plads hjem.

- Jeg havde vundet ranglisten inden stævnet i dag, det er 3. år i træk jeg vinder ranglisten og som Paul Elvstrøm siger, så skal man vise sit værd over en lang periode, siger en smilende Svendsen til minbaad.dk, før der er gallamiddag i Herslev Strand Sejlklub.

Klar til VM i Thailand

- Jeg testede nyt North Sails i dag, men jeg tror nok det ender med at at jeg sejler med Green Sails, når der er VM næste år i Thailand, men jeg er glad for at Høj Jensen nu også er med i klassen, det viser at klassen er stor nok til at der kan være økonomi i at lave sejl til os, siger Jørgen Svendsen.

Ny OK-formand i klassen er netop valgt, det blev Christian Olesen fra Hvidovre Sejlklub Suset, mens næstformand blev Jesper Strandberg.

Tidligere formand, Christian Hedlund, stopper efter han var bl.a. med til at skabe et kæmpe VM i år i Vallensbæk.

Herslev Strand Sejlklub skal næste år holde NM i klassen.

Fotos af sejlfoto.dks Søren Svarre her

OK-stævne, Herslev, 43 OK-joller

1. Jørgen Svendsen

2. René Johansen

3. Peter Nordborg

4. Jens Lauge

5. Chr. Olesen

6. Jørgen Lindhardtsen

7. Stefan Myralf

8. Gunter Arndt

9. Chr. Hedlund

Se udvalgte fotos af Søren Svarre fra minbaad.dk og sejlfoto: Se fotos her

Jørgen Svendsen var suveræn igen. Foto: Søren Svarre

content-loader
content-loader
content-loader