Gå til hoved-indhold
Der satses massivt på at markedsføre VX ONE. Foto: vxone.orgUdstyr
Der satses massivt på at markedsføre VX ONE. Foto: vxone.org
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Massiv sportsbåds-satsning

Amerikanske Bennett Yachting har indledt et samarbejde med Ovington og MacKay, for at få sat skub i en ny international VX ONE klasse. Se video fra Sarasota, Florida.

Af katrine bertelsen |

Bennett Yachting Inc. (USA) teamer op med Ovington Boats (UK) og MacKay Både (New Zealand), for at få sat gang i en international VX ONE klasse.

Brian Bennett, administrerende direktør for Bennett Yachting, Inc og chefdesigner af One Design VX ONE har annonceret et samarbejde, der vil slå VX ONE navn fast på den internationale scene. Samarbejdet med to af verdens bedste producenter af mindre både, skal munde ud i at levere høj kvalitet og  stramt kontrolleret produktion.

Ny OL-båd?

Både Ovington og MacKay er kendt for deres olympiske både, som 49’er, 29’er og 470, så samarbejdet kunne meget vel pege på, at partene i det lange løb er ved at køre VX ONE i stilling som ny OL-båd.

Klassereglerne er udatbejdet i overensstemmelse med ISAFs bestemmelser, og de mange der har savnet noget der ligner en kølbåd til OL, kan måske håbe at den kommer i spil.

Boat of the year

VX ONE vandt i 2012-Sailing Worlds "Boat of the Year" og "Best One Design". VX ONE er en robust, højtydende 19 fods sportsbåd, med rulleforstag og selvvendende fok. På en god dag er der målt hastigheder på over 24 knob.

Klassen vokser hurtigt i Nordamerika, Europa, Australien og New Zealand, og samarbejdspartnerne forudser, at båden har potentiale til en betydelig international vækst.

Produktionen er i gang

Produktions-faciliterne er ved at være på plads hos Ovingtons fabrik i Newcastle, England. Der kan leveres til nordamerikanerne i november og der satses på en større europæisk lancering i vinter. MacKay vil følge trop, med leverancer målrettet til senere i 2013.

Bennett Yachting vil overvåge og koordinere international markedsføring og kvalitetskontrol samt vedligeholdelse af måleprocedurer.

Den nye www.Bennettyachting.com hjemmeside er ikke oppe at stå endnu, men vil blive lanceret medio august.

Læs mere på VX ONE klassens hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader