Gå til hoved-indhold
De unge fra Marselisborg Sejlklub i DEN 207 viser gode takter og førte i en af sejladserne efter første mærkerunding. Foto: Regatta-Club BrunnenKapsejlads
De unge fra Marselisborg Sejlklub i DEN 207 viser gode takter og førte i en af sejladserne efter første mærkerunding. Foto: Regatta-Club Brunnen

Yngling VM i Schweiz: Hollandsk føring

Yngling VM sejles i år i Brunnen i Schweiz med fem danske både deltagende i et felt på 53 teams fra 10 lande og 3 kontinenter. Jørgen Ring på en 13.plads.

Af katrine bertelsen |

Atter i år domineres feltet af dygtige sejlere fra Holland, og efter 4 sejladser føres feltet af Hidde Jan, som vandt VM’et i 2008 i Skovshoved. Nr 3 er Tom Otte, som har vundet VM 2 gange tidligere.

Første skandinaviske indslag finder vi på 3. pladsen med svenskeren Mattihas Dahlstrøm fra Helsingborg. Bedste danske båd er DEN 111 der sejles af Jørgen Ring og gasterne Gustav Skydsgaard og Angus Larsen på en nuværende 13. plads.

Før VM blev der afholdt tune-up race som samtidig var ungdoms-EM. Danmark stillede som eneste nation med 4 ungdomsbesætninger og det var DEN 195 med Frederik Lange, Emil Max Møller og Konrad Florian som vandt suverænt med DEN 207 på 2. pladsen med Rasmus Bjerre Knudsen, Anders Bigum Johansen og Emilie Popp ombord.

”Sailing paradise of Brunnen” kalder de lokale sejlere det område, hvor VM foregår. Med 30 grader og høj sol de seneste dage er det ikke forkert. For en dansker er det en speciel oplevelse at stå i Fallenbach Marina med blankt vand og ingen vind og rigge hårdtvejrs fok til.

Man bliver dog hurtigt overbevist om at det er det rigtige valg, når man rammer Lake Uri hvor sejladserne hidtil har været afholdt.  Her bygges den termiske vind op i løbet af formiddagen og giver 7 – 10 m/s. På trods af masser af vind giver det gode vejr mulighed for at sejle i badetøj og solcreme.

Efter fire velafviklede sejladser de første to dage blev 5. sejlads tirsdag afblæst, da arrangørerne ventede en tordenstorm senere på eftermiddagen. Denne blev årsag til overskyet vejr og ingen vind onsdag, som resulterede i en hel dag med udsættelse.

Efter alle dagens sejladser blev afblæst kl. 13.00 blev resten af dagen konverteret til hviledag. De fleste af danskerne benyttede eftermiddagen til at tage op på bjerget Fronalpstock hvor man kunne se ud over hele baneområdet lodret oppefra. Det perfekte sted til at se hvor vinden vil komme under en sejlads, selv om der er langt ned til banen.

Torsdag var der fin sol om morgenen, og det så ud til en perfekt sejldag, men lige da sejlerne kom ud på banen, hvor den termiske vind skulle bygge op, kom der en lille regnbyge. Den fjernede vinden, også efter at solen kom, og sejlerne fik en dag uden sejlads.

Der er kun en sejladsdag tilbage, og de 159 sejlere håber på to eller tre sejladser mere.

Se resultater her (PDF).

Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Ynglinge Klub (DYK)

content-loader
content-loader
content-loader