Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
2.800 sømil, hvor også Skaft-Holm, Bank og mange andre danskere sejler med.

Kerteminde-båd First 40.7 vandt starten over Atlanten

- Det var et stort øjeblik, da vi endelig gled ud af havnen på Gran Canaria, "next stop St. Lucia", 2.800 sømil væk, fortæller skipper René Ipsen. 1.204 sejlere er med på 224 både i ARC-sejlads.

 

Af René Ipsen, Atlanterhavet |

Så kom afrejsedagen endelig for sejlerne på Vild Luksus, efter utallige forberedelser og indkøb til turen over Atlanten i Atlantic Rally for Cruisers, ARC.

Sådan skriver skipper René Ipsen og mandskab til minbaad.dk. De fortæller videre:

Der var flag fra utroligt mange forskellige lande i hækken på de mange både i Las Palmas, akkompagneret af levende hornmusik på broerne i de sidste timer inden afrejsen, de sidste hilsner blev givet og det sidste proviant blev båret om bord på bådene.

Festivitassen blev ikke mindre før starten, da folk i hundredevis stod på broerne og så de mange både glide ud af havnen, og hvor dommerbåden var intet mindre end en kæmpe kanonbåd der afgav startskud med øredøvende brag!

Det var et stort øjeblik for os alle på Vild Luksus, da vi endelig gled ud af havnen, "next stop St. Lucia", ca. 2.800 sømil væk, hold da op!!!

Men ude ved starten føltes det helt dagligdags, og vi fik en kanonstart som første båd over stregen - måske ikke så vigtigt denne gang - men alligevel...

Vi kom således godt af sted, og første dag og aften forløb fint, hvor vi begyndte at glide lidt ind i rollerne for de næste mange dage.

160 sømil sejlet - passatvinden ligger langt sydpå

Vejret har skiftet lidt mellem 10-12 m/sek.  til næsten vindstille, bølger og dønninger har indtil nu vist sig fra den pæne side, og vi har tilbagelagt 160 sømil efter et døgn nu.

Vi kan kun se et par både ude i horisonten nu, utroligt at alle de andre både er væk, men det understreger kun, at det er et kæmpe stort hav.

Vi er meget opmærksomme på de vejrudsigter vi henter ned på satellitten for at få lagt den helt rette rute ned forbi Cape Verde øerne, for det ser ud til at vi kun får let vind fra på onsdag og passatvinden ligger langt nede lige nu, så det er vigtigt at få navigeret så vi ikke bliver fanget i vindstille.

Et stort øjeblik var turens første delfiner for boven her i eftermiddag, og en flot velkomst til Atlanterhavet.

Sejlerhilsen fra mandskabat på First 40.7eren Vild Luksus fra Kerteminde

Til venstre står rorsmand om bord, Kim Haugaard. René Ipsen ses midt i båden, øverst.

content-loader
content-loader
content-loader