Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinden var frisk til Mestrenes Mestre. Foto: Skovshoved Sejlklu

H-bådene holdt igen legestue i Mestrenes Mestre

Claus Høj Jensen og mandskab satte fem førstepladser og en tredjeplads ind og vandt Mestrenes Mestre i Skovshoved for 3. gang. Vi taler med gast Bo Selko.

Af Troels Lykke |

Claus Høj Jensen og mandskab er de bedste kølbåds-sejlere herhjemme når der sejles i Match28.

Det var dog kun otte danske mestre stillede op til sejlads på 20 minutters op-ned-baner, med mål på læns, som i matchrace. Vinden var i sydvest inde fra Strandvejen i Skovshoved og styrken var mellem 5 og 8 m/sek.

Bo Selko, selv tidligere verdensmester i H-båd og Yngling, stod for taktikken i samarbejde med sin sejlmagerkollega Claus Høj Jensen, der i år vandt DM, NM og VM med sine gaster Frederik Dahl Hansen og Karl Christensen.

De fire sejlere holdt legestue, for resultaterne viste en serie på fem første og en tredjeplads.

På andenpladsen kom X-99 sejlerne med Jens Haldager, der dog havde sat sig selv af i Mestrenes Mestre, i stedet styrede Starbåds-sejleren Johnny Jensen. På en tredjeplads kom overraskende en Albin Express med Morten Arndal, som skipper.

- Strategien var at vi kunne holde vores spor på styrbord halse og selv bestemme taktikken på den korte bane. Og det lykkedes, vi fik en god timing med godt tilløb i starterne. Og på læns havde vi gode manøvre, hvor især vores 17-årige gast Frederik satte den lange spilerstage hurtigt på fordi han er stærk, jeg er imponeret over hans udvikling, som gast, siger taktikker Bo Selko.

Han har i øvrigt ros til Skovshoved Sejlklub, der for de 1.500 kr. sørgede for både, morgenmad, madpakker og grillmad efter sejladserne.

Vinderne vandt hver en 3 liters vin.

Resultat for Mestrenes Mestre 2013

1. Claus Høj-Jensen (H-båd, Holbæk)
2. Jens Haldager (X-99, Frem)
3. Morten Arndal (Albin Express, Horsens)
4. Frederik Lange (Yngling, Hellerup)
5. Jens Fast (Scan-Kap, Aarhus)
6. Michael Casparij (CB66, Hellerup)
7. Christian Thomsen (Folkebåd, Kolding)
8. Thorbjørn Joest-Andersen (IF, KAS)

 

Fra venstre: Bo Selko, Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Karl Kristensen. Arkivfoto.

content-loader
content-loader
content-loader