Gå til hoved-indhold
Mestrenes Mester-stævneledelsen er Claus Juel, Martin Ørbæk-Nielsen og Jon Møgelhøj, Skovshoved Sejlklub. Foto: Claus L. BertelsenKapsejlads
Mestrenes Mester-stævneledelsen er Claus Juel, Martin Ørbæk-Nielsen og Jon Møgelhøj, Skovshoved Sejlklub. Foto: Claus L. Bertelsen

Hvem er Danmarks bedste danmarksmester i kølbåd?

Det var H-båds-sejlerne sidste år i entype-kølbåd. Skovshoved Sejlklub inviterer nu flere bådtyper til Mestrenes Mestre 27. og 28. oktober. OL-sejlere får wild card.

Af Troels Lykke |

For folk uden for sejlsportens kredse kan det være svært at forstå at der hvert år udnævnes ca. 25 forskellige danmarksmestre i sejlsport.

Alle bådtyper med et godkendt mesterskab, der kan stille 15 både til start, hvoraf 10 er danske besætninger kan hvert år udnævne en danmarksmester. Men hvem af dem er egentlig den bedste?

Dette vil Skovshoved Sejlklub i år være med til at finde ud af. Derfor inviterer vi de officielle danmarksmestre til en dyst om at kunne kalde sig ”Mestrenes Mester”.

I disse uger afgøres mange af mesterskaberne, og Skovshoved Sejlklub vil efterfølgende tage fat i alle mestrene.

Flere bådklasser inviteres

Mestrenes Mester-stævnet vil være en lille smule anderledes end tidligere års stævne. Den ny stævneledelse vil stadig bruge Match28-både til dysten, men i år udvides stævnet, så flere bådklasser inviteres, siger Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub.

Derudover er det jo et OL-år, og vi vil også meget gerne invitere Danmarks OL-deltagere på et særligt ”OL-wildcard”.

- Dette betyder formentligt at der er for mange deltagere til at stævnet kan afvikles over en weekend, så det bliver nødvendigt med kvalifikationssejladser før finaleweekenden d. 27.-28. oktober, såfremt vi får deltagere fra alle klasser, siger Jon Møgelhøj.

www.skovshoved-sejlklub.dk vil der løbende komme opdateringer om stævnet.

content-loader
content-loader
content-loader