Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses H-båds verdensmestrene 2011.

H-bådene med Høj Jensen er bedste danske hold

Det blev afgjort ved Mestrenes Mestre i Skovshoved i Match28er. - Sejren viser at H-bådsklassen er rigtig stærk, siger Claus Høj Jensen til minbaad.dk. Theis Palm fra BB 10-meter kom lige efter.

Af Troels Lykke |

Efter 10 sejladser blev H-båds-verdensmestrene og de danske mestre Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen, Karl Kristensen og gæstesejleren Bo Selko Mestrenes Mestre 2011

De vandt Gill-jakker, med ret til at skrive Mestrenes Mestre på.

Den 40-årige rorsmand, Høj Jensen Sails-sejlmageren, satte alle andre godt og grundigt på plads, også Theis Palm fra det konkurrende sejlloft North Sails

Theis Palm og co. havde vundet DM i BB 10-meter. Selv den danske mester i Drage, Jørgen Schønherr måtte se sig besejret i dagens sejladser i let mellemluft.

I dag søndag blev der sejlet men ikke lørdag, da der var for meget tåge og for lidt vind til match28erne.

Minbaad.dk har netop talt med Claus Høj Jensen om at vinde Mestrenes Mestre, noget han også gjorde som gast for H-bådssejleren Morten Nielsen i 2009.

- Vi laver gode manøvre og vi har englad båd med god stemning, vi er oppe de de 395 kilo og det var vigtigt for  når trykket kom fra vinden gik vi ekstra god fart.

Hvad gik ellers godt?

- Vi sørgede for ikke at blive kvast i starterne og ikke at vende for mange gange på første opkryds, da en Match 28er er svær at få op i fart.

Hvad betyder sejren for Jer?

-Jeg syntes det betyder meget at vinde det her stævne, vi kommer som nybagte verdensmestre og vil gerne vise at vi kan vinde og sejren viser at H-båds klassen er blandt de stærkeste kølbådsklasser herhjemme, siger Claus Høj Jensen.

Han fortæller at have Bo Selko med som taktiker:

- Ved at have Bo med kunne jeg koncentrere mig om at styre.

Resultatliste Mestrenes Mestre, Skovshoved Sejlklub 

1. Claus Høj Jensen, H-båd, 17 point 

2. Theis palm sølv bb 10 meter, 22 point

3. Jørgen Schønherr drage-sejlere, 27 point

4. Trine Abrahamsen,  wildcard, 38 p

5. Mike Rasmussen, L-23, 40 point

6. Kim Bruhn, Knarr, 40 p

7. Lukas Lier hansen, Yngling 40 p.

Øvrige resultater har vi ikke pt.

content-loader
content-loader
content-loader