Gå til hoved-indhold
Foto fra sidste års Two star race, hvor flere blev grundejere, og vejret var meget blandet. Foto: Mick Anderson/sailingpixKapsejlads
Foto fra sidste års Two star race, hvor flere blev grundejere, og vejret var meget blandet. Foto: Mick Anderson/sailingpix

Stor tilslutning til AFI marine Two Star Race 2013

Allerede nu, godt to måneder før AFI marine Two Star Race fra Aarhus, er der næsten 50 tilmeldte. - Det er fordi konceptet er så enkelt, siger arrangørerne.

Af katrine bertelsen |

To og en halv måned før AFI marine Two Star Race skal sejles, der der allerede 47 både tilmeldt. Sidste år tangerede sejladsen rekorden med 88 deltagende både.

Arrangør Jens Erik Hansen fra Aarhus Sejlklub siger.

- Vi har oplevet en dejlig, stor interesse for at deltage i sejladsen i år, igen. Lige nu har 47 både tilmeldt sig, og det er en rigtig god tilmelding, her to og en halv måned før årets sejlads, der sejles 15. – 16. juni fra Aarhus Sejlklub.

De tilmeldte kommer fra sejlklubber i hele landet: Bogense, KDY, Troense, Holbæk, Horsens, Hou, Falsled, Ebeltoft, Snaptun, Marbæk, Brejning, Norsminde, og fra Flensborg.

- Dejligt at nogle vil sejle lidt efter fornøjelserne, lyder det fra Jens Erik Hansen der tilføjer at  Aarhus-klubberne naturligvis er godt repræsenteret.

Nemt at være to

Sejladsformen passer mange sejlere, som ”Gasten Erik Vohnsen” skrev i Jyllandsposten sidste år under overskriften ”Kapsejlads i modvind”:

”Da der kun må være to personer på hver båd, så er det intet problem for skipper at finde en gast. Sejladsen er delt i to etaper. Den første fra Aarhus til Ballen på Samsø, hvor besætningen samles og hygger om aftenen. Den anden starter søndag fra Ballen og hjem til Aarhus”.

- Det er meget nemmere at sejle to personer, end at samle en besætning på seks, siger Jens Erik Hansen.

Socialt samvær i Aarhus og Ballen

Festen starter på Aarhus havn fredag aften d. 14. juni, hvor der bliver tændt op under grillerne, for de sejlere der ankommer. Lørdag aften er der traditionen tro festmiddag på Restaurant Dokken i Ballen på Samsø.

- Det giver sejlerne mulighed for at være sammen, og udveksle erfaringer og gode historier. det er også en vigtig del af en kapsejlads, fastslår Jens Erik Hansen.

Begrænsning på 85 både

- Af praktiske årsager må vi begrænse deltagelsen til 85 både i år. Baseret på sidste års erfaringer med festmiddagen må vi konkludere, at vi ikke kan være mere end 85 bådes besætninger i Restaurant Dokken i Ballen, siger Jens Erik Hansen.

Af pladshensyn stopper tilmeldingen når 85 både har tilmeldt sig, så overvejer du at sejle med, skal du måske tilmelde dig hurtigt.

Beslut dig for sejlføring frem til mandag før stævnet

I samarbejde med Dansk Sejlunion kan kapsejladslicenser/måltal blive opdatereret med de korrekte måletal, såfremt sejleren indberetter ændringer til Dansk Sejlunion senest mandag den 11. juni. På den måde kan du skifte sejlføring f.eks. efter TwoStar i forbindelse med FynRundt weekenden før. Det er som altid sejlerens ansvar, at bådens endelige måltal er klar tirsdag den 12. juni.

Du kan læse meget mere og tilmelde din båd på AFI marine Two stars hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader