Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Mark Lloyd
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Ræs på 70 meter bred flod i Porto - følg live i dag

Douro floden var en spændende ramme for lørdagens stadium-sejlads ved Extreme Sailing Series’ femte stævne i Porto. SAP Extreme med Gram-Hansen og co. er på 4. plads. Live om få timer.

Af Troels Lykke |

Den lille kapsejladsbane, der var bare 70 meter på de smalleste steder, skabte intense sejladser for alle holdene i Extreme Sailing Series, hvor Jes Gram-Hansen og gaster deltager.

De snævre forhold gjorde, at beslutninger skulle træffes inden for et splitsekund, og manøvrerne skulle udføres til perfektion.
SAP Extreme Sailing Team kæmpede også med de hidtil sværeste forhold ved stævnet i Porto.

Med meget skiftende vind på op til 13 knob og stærk strøm lykkedes det SAP Extreme Sailing Team at slutte dagen på en samlet fjerdeplads bare ét point foran Red Bull Sailing Team.

Røssberg: Enten på et skrog eller modstrøm

Mikkel Røssberg, SAP Extreme Sailing Team’s trimmer:

- Jeg har et blandede indtryk af dagens resultater. Det har været meget svært på kapsejladsbanen – det ene øjeblik flyver vi afsted på ét skrog, og det næste kæmper vi mod strømmen. Positionerne skifter derfor hele tiden. Vi var uden tvivl det mest konsistente hold på den første halvdel af dagen, da vi førte i den tredje opvisningssejlads og vandt den første. I den sejlads vi vandt, maksimerede vi hver eneste mulighed, vi fik, og overhalede flere andre hold. Nu er vi sultne efter at avancere fra vores overordnede fjerdeplads på serien.”

Stemningen var fantastisk, da tilskuerne stod på begge sider af Douro floden. Der er dermed garanti for endnu en intensiv dag til stævnets sidste sejladser,  indsats i dag søndag.

Se relive fra lørdagens sejladser

content-loader
content-loader
content-loader