Gå til hoved-indhold
Aftenstemning ved Aaabenraa. Foto: Aabenraa Båd ClubSejlklubber
Aftenstemning ved Aaabenraa. Foto: Aabenraa Båd Club

De små klubber rykker - fx i Aabenraa Båd Club

Flere mindre klubber får i disse år flere medlemmer og deltagere til aftenkapsejladserne. Aabenraa Båd Club fortæller, at hemmeligheden er simple kapsejladsregler og socialt samvær.

Af katrine bertelsen |

Nogle sejlklubber får al opmærksomheden, andre lever et stille liv. Men de små klubber er begyndt at røre på sig, for de kan noget de store ikke kan. I Sønderjylland er det Aabenraa Båd Club, der kan melde om flere medlemmer og stor deltagerfremgang til aftenkapsejladserne.

– Det går derudad for Aabenraa Båd Clubs kapsejladsafdeling. Vores tirsdagssejladser har igen i år stor deltagerstigning. Alene i den kommende sæson stiger deltagerantallet med mindst syv nye både, og hvor der også kommer unge mennesker til, fortæller formanden for kapsejladsudvalget i Aabenraa Båd Club Harry-Bjørn Petersen.

– Det glæder os at se unge mennesker deltage. Vi håber, at det vil brede sig endnu mere, siger Harry-Bjørn Petersen og fortsætter. – Vi er godt tilfredse med en udvikling, hvor der kommer flere og flere sejlere til vores kapsejladser.

Simple regler

Opskriften er enkel. Klubben bruger et mere enkelt og simpelt kapsejlads setup, hvor der ikke kræves særligt kendskab til komplicerede kapsejladsregler, eller at bådene skal have målebrev. Alle sejlbådstyper kan deltage, uanset tilstand, og om de er små eller store.

I stedet for at alle både starter samtidig,, som ofte giver protester og andre problemer, bruger klubben respitstarter, som gør at bådene har hver deres starttid, efter den første båd er startet. De mindste både starter som hovedregel først, og de store sidst, som skulle betyde, at bådene kommer i mål stort set samtidig.

Alle kan være med

– For os drejer det sig om, at få en båd og besætning ud at sejle. Nybegyndere kan bare komme og være med. Så sørger vi for, at de får en starttid der passer, og sørger også for at de bliver ”oplært”. Alle der har lyst til at sejle og prøve at sejle er velkomne, og selvom man ikke har en båd, finder vi nemt en plads om bord, siger Harry-Bjørn Petersen.

Vi skal have det rart

Efter alle både er kommet i mål, samles alle deltagere i klubhuset, for at tale om dagens sejlads, hygge sig, og udveksle tips, tricks og gode ideer. Der uddeles en præmie for sejladsens bedste placering, samtidig med at der nydes kaffe og ostemadder.

– Det er det mange andre klubber glemmer, at have det sociale element med. Det er vigtigt at have socialt samvær, og vi kan da også se, at flere af vores nye medlemmer netop har savnet det i deres tidligere klub, slutter Harry-Bjørn Petersen.

Der sejles hver tirsdag i maj, juni, august og september måned. Her efter tælles sejladserne sammen og der kan hyldes en klubmester for året.

content-loader
content-loader
content-loader