Gå til hoved-indhold
Søren Svarre og Klaus Frovin vandt i Wayfarer i Kastrup. Foto: Jens FisherKapsejlads
Søren Svarre og Klaus Frovin vandt i Wayfarer i Kastrup. Foto: Jens Fisher

Svarre og Frovin vinder Polyester Cup i Wayfarer

Kastrup Sejlklub havde en vellykket Polyester Cup i weekenden, med Finn- og Wayfarer-joller. Sidstnævnte klasse giver rapport af vinder Søren Svarre.

Af Troels Lykke |

Her et par linjer om begivenheden set fra Wayfarer feltet. 11 både stillede til start for at benytte stævnet som en opvarmning til sæson 2013.

Det skriver Roskilde-sejler Søren Svarre, vinder af stævnet, til minbaad.dk. Han forklarer videre:

Vindmæssigt tegnede weekenden til at blive optimal et par dage før stævnet, men det endte med at blive et stævne domineret af let og temmelig springende vind.

Dermed var der lagt op til den svære disciplin at udnytte den vind der trods alt indfandt sig på mest optimal vis.

I W10649 (Søren Svarre og Klaus Frovin, red.) hader vi i princippet disse forhold, og i mange år har det medført ”retirement” fra flere stævner før tid (naturligvis total uacceptabel adfærd).

Se flere fotos fra stævnet af fotograf Jens Fisher

De seneste par sæsoner er der dog sket det mærkelige, at vi har fundet speeden under disse omstændigheder. Det gavner unægtelig lysten til at blive på vandet.

En anden fin udfordring ud for Kastrup var især om lørdagen, at meget lokale strømforhold gjorde sig gældende. Store omveje var nødvendige for at runde en del af mærker.

Kyssede mærker

Flere både ”kyssede” mærker og fik derefter ekstra underholdning med at tage en strafrunde i tynd luft og utilregnelig strøm. På afstand virkede nogle af disse manøvre som surrealistiske piruetter – lidt som nå underlaget forsvinder i en lavine, og der bare ikke er greb… her blot i vandet.

Stævnet var et godt eksempel på, at man kan følge med i vejrudsigten og have nogle forventninger, og så ender virkeligheden på en anden måde.

Her fik vi bedre vind end man kunne have frygtet – måske nogle vand/land-effekter spillede ind eftersom vi sejlede meget tæt på kysten.

Wayfarer feltet siger mange tak til Kastrup Sejlklub for et flot velafviklet stævne, som gav os den første kapsejladsanledning til af få banket rusten af krop og sjæl. Vi håber, at I gentager arrangementet næste år!

Roskilde-sejlere til tops

Stævnet blev vundet af W10649 – Søren Svarre/Klaus Frovin (Roskilde Sejlklub) efterfulgt af W10908 Christian Milert Hansen/Henrik Hamann (Farum Sejlklub) og med en tredjeplads til W10787 Dennis Nielsen (Farum)/Jan Kjeldsen (Roskilde).

Næste gang Wayfarerne dyster er i distance sejladsen Tærø Rundt afholdt af Bogø Sejlklub 8. juni (med efterfølgende havnefest ikke at forglemme), fortæller
Søren Svarre, der er kapsejladssekretær i SWS.

Resultater fra Kastrup

content-loader
content-loader
content-loader