Gå til hoved-indhold
Ditte Andreasen og besætning er klar til DM i Kragenæs Sejlklub, der er kendt for at lave hyggelige stævner. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Ditte Andreasen og besætning er klar til DM i Kragenæs Sejlklub, der er kendt for at lave hyggelige stævner. Foto: Troels Lykke

31 Folkebåde klar til DM i Kragenæs på onsdag

- Sidste år var vi 45 både til DM, men i år svigter nogle af jyderne, siger Ditte Andresen, formand for klassen, der hjælper nye med trim. Se også favoritterne. 15 Spækhuggere også til DM i Kragenæs.

Af Troels Lykke |

Nye i Folkebåds-klassen skal ikke have den undskyldning, at båden ikke kan trailes til DM. Derfor hjælper sejlerne nu nye i klassen via klassens hjemmeside

Der er da også enkelte, der har benyttet sig af tilbuddet, når 31 mandskaber stiller op til DM i Folkebåd. Et DM der sejles fra onsdag 3. juli til lørdag 6. juli i Kragenæs, hvor også 15 Spækhuggere holder DM.

Trailer-service og trimhjælp

Folkebåds-klassen har 7-800 danske Folkebåde, der kunne være potentielle deltagere ved et DM, vurderer formand for klubben, Ditte Andreasen.

- Vi har derfor indført, at man kan få en dygtig sejler med ud og gi trimtips før DM på tirsdag og det har et par besætninger taget imod. Vi håber, at det får nye ind i klassen. Og vi tror stadig at flere vil sejle Folkebåd, ikke mindst under finanskrisen, for man kan købe en kapsejladsduelig Folkebåd til 80.000 kroner og et nyt stel sejl for 15.000 kroner hos nogle sejlmagere, forklarer den 41-årige formand, der selv stiller op med sin besætning fra Sundby Sejlforening, hvor der er mange aktive Folkebåds-hold.

Aktive Folkebåds-sejlere findes også i Kolding, Aarhus, Kerteminde, Jægerspris og Kastrup.

Favoritterne er

- Favoritter der i år kan vinde DM i Folkebåd vil stå mellem skipperne Heines Nielsen, Brian Frisendahl, Søren Kæstel og Christian Thomsen og med Henrik Kold og Kim Christensen som outsidere, vurderer Ditte Andreasen overfor minbaad.dk.

Sejlerne kan følges på nettet via TracTrac.

Folkebåden fra 1942

Længde           7,68 m
Vandlinje         6,00 m
Bredde             2,2 m
Dydgang          1,2 m
Storsejl og fok    24,00 m2
Mastehøjde      10,75 m
Vægt                 1930 kg
Produceret i glasfiber fra 1976
Antal køjer        4 styk
Kan trailes lovligt efter stor bil
Folkebåde i DK 1.100 styk
Folkebåde i Europa 4.400 styk
Brugtpris   90.000 til 150.000 kr.
Nypris   450.000 kr.

content-loader
content-loader
content-loader