Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Hestbæk og Olesen er rejst til Caribien med nye sejl

Claus Olesen er allerede rejst over Atlanten og her til morgen fløj Michael Hestbæk til Bahamas for at sejle stævne i Starbåd med præmiesum på 1,1 mio. kr. Vi følger med mandag.

Af Troels Lykke |

Michael Hestbæk og Claus Olesen har kun trænet i Berlin for tre-fire uger siden og her gik det godt mod det tyske hold, der tog en sjetteplads ved OL sidste år.

- Vi havde rigtigt godt fat i den tyske båd, da vi sejlede på en lille bane, som vi også skal sejle på Bahamas, hvor det bliver sprintsejladser på 20 minutter, men ellers har vi ikke sejlet Starbåd i lang, lang tid, siger 44-årige Michael Hestbæk.

I går da vi talte med Vallensbæk-sejleren havde han været tre timer ude og kitesurfe, efter han havde svævet højt oppe i 12-14 m/sek. på sydvest-Amager.

Svævede 80 meter på Amager

- Jeg var nok ti meter oppe og svævede 80 meter i luften, siger Michael Hestbæk og griner, før han skulle vægttræne i et fitnesscenter.

Han glæder sig nu til at sejle i varmen, når 18 Star-både skal kæmpe om 1,1 mio. kroner.

Starten går på onsdag og der sejles frem til lørdag den 7. december.

- Vi håndterer båden fint og kan godt komme i top 4, hvis vi har god fart og nu må vi rokke og pumpe og det kan give bedre fart på læns, hvor vi tabte meget til OL. Men det er et hårdt felt vi møder. Alle fra top 10 er med, undtagen Ian Percy (der mistede sin gast Andrew Simpson i America's Cup i maj, red.), siger Michael Hestbæk.

Er på vægten

Holdet er på vægten. Godt nok har rorsmanden tabt sig af at kitesurfe og er nede på 86 kilo, men gasten Claus Olsen, 41, er oppe på 111 kilo.

- Jeg ved ikke om vi bliver vejet hver morgen som til OL og VM, men vi kan lige veje ind, så må Claus springe aftensmaden over et par gange, siger Hestbæk, der med Olesen før har taget en VM-bronzeplads i klassen.

Holdet har på Bahamas lånt en Pi-Star og så har de købt et nyt stel North Sejl, som Hestbæk har med i flyveren i dag.

- Jeg har købt et storsejl og to fokke, det var ikke billigt, men jeg håber vi kan sælge sejlene, hvis vi ikke fortsætter efter stævnet på Bahamas, siger Hestbæk.

Minbaad.dk flyver til Bahamas mandag morgen og vil dagligt skrive derfra og sende pressemeddelelser ud til de danske medier.

content-loader
content-loader
content-loader