Gå til hoved-indhold
Sådan så det ud ved DM i Faaborg. På billedet ses bronzevinderen Theis Palm med Thisted-gasterne Per Hovmark og Søren Bredal. Foto: Palle RøsselKapsejlads
Sådan så det ud ved DM i Faaborg. På billedet ses bronzevinderen Theis Palm med Thisted-gasterne Per Hovmark og Søren Bredal. Foto: Palle Røssel

Thisted Sejlklub klar til verdens bedste H-Båds VM

Det fortæller Per Hovmark fra klubben, der får besøg af 70 H-både på mandag til practicerace. VM bliver med livestreaming og storskærm på havnen. 140 frivillige hjælper til.

Af Troels Lykke |

H-Boat World Cup 2013 presented by Thisted Forsikring nærmer sig nu med hastige skridt. Mandag den 5. august er der practicerace og fra tirsdag til fredag går det løs for alvor.

I Thisted Sejlklub er de mange hjælpere – i alt ca. 140 hjælpere – gået i gang med de praktiske forberedelser til det som de selv kalder verdens bedste H-Båds VM.

Thisted Sejlklub har ca. 300 medlemmer og gode faciliteter, men for at modtage over 300 sejlere og pårørende plus forhåbentlig rigtig mange tilskuere, gæster, presse, VIP’s, sponsorer så skal der stort set opbygges en ”miniby” med alle moderne faciliteter.

Opstilling af telt

Per Hovmark fra Thisted Sejlklub fortæller:

”Vi er nu i gang med opstilling af spise/partytelt til sejlerne, cafetelt til tilskuere og pårørende m.fl., molebajer telt og eventtelt med boder og andet med et lokalt islæt. Der skal sikres strøm til teltpladsen hvor 150-200 sejlere skal bo, vi skal sørge for fri Wifi til sejlerne, teknik internet m.m. til vores eget TV crew som livestreamer alle sejladser, laver interview med sejlerne og laver et kort sammendrag af dagens sejladserne til div. TV stationer.”

Klubben rydder klubbens længste bro så de 70 deltagende H-Både samles ved samme bro ca.  50 m fra teltplads, klubhus og molebajertelt. Pressen og speakere til streaming sidder på første parket til Thisted bredning, idet der opstiles en to etagers pressevogn med panoramavinder mod bredningen.

Livestreaming via internettet

Livestreamingen sendes via internettet til hele verden og der speakes på engelsk af Mick Anderson.

Klubben viser endvidere streamingen på 2x1 m skærm i et cafetelt – disse livebilleder speakes på dansk så alle på havnen kan følge med i sejladserne. Det hele kombineres med det glimrende overblik som Trac Trac giver.

”Vi håber virkelig at vi kan gøre H-Båds VM spændende at følge med i for alle som besøger Thisted Havn og for dem som gerne vil på vandet og følge sejladserne tæt, bliver der selvfølgelig også arr. tilskuersejlads til baneområdet. Er vi heldige med vindretningen kommer den ene ende af banen dog til at ligge så tæt på land at du kan følge med fra strandkanten” fortæller Per Hovmark.

Lokker tilskuere til

Der skal jo gøres noget ekstraordinært for at ”lokke” tilskuere på havnen for at se VM, så vi laver masser af aktiviteter på havnen, de fleste af dem med afsæt i de mange sjove muligheder som vandsport giver.

H-Båds VM skal være en fest for deltagerne, pårørende, thyboer, turister og andre. Så der bliver live musik til vores molebajer og torsdag aften inviteres alle sejlere, pårørende og Thyboer til koncert på havnen med Pretzmann og Tolsgaard samt Lars Lilholt Band. For sejlerne er billetten gratis mens andre kan købe billet for kun kr. 195,-.

- Vi har stadig masser af bolde i luften som endnu ikke er grebet, f.eks. er vi stadig i dialog med DR vejret om at komme til Thisted i VM ugen og sende aftenvejret fra Thisted Havn. Da vejrudsigten ser ganske fornuftig ud, så håber at rigtig mange vil kigge forbi Thisted Sejlklub fra den 6-9 august og være med i festen – og vi glæder os selvfølgelig til at tage imod sejlerne og få ”proppen af champagneflasken” efter mere end 2 års planlægningsarbejde, siger Hovmark.

content-loader
content-loader
content-loader