Gå til hoved-indhold
Mads Korsgaard kan vinde VM, vurderes det. Foto: Ricky HansenKapsejlads
Mads Korsgaard kan vinde VM, vurderes det. Foto: Ricky Hansen

VM i H-båd: Ricky vurderer danskernes chancer

Ricky Hansen skriver dagligt fra VM i H-båd til minbaad.dk. Her I Thisteds pressebureau vurderer han nu Nielsen, Korsgaard, Stegger, Høj Jensen, Palm og Bertelsen

Af Ricky Hansen, Thisted |

Nedennævnte skippere er alle forpligtiget til at tage VM titlen,- ikke bare over for sig selv, men også for os danskere som holder med dem.

Men det er ikke et dansk tag selvbord. Der er hård konkurrence fra Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Holland og Schweiz.

Morten Nielsen er nuværende verdensmester og har sejlet H båd i 30 år med de samme gaster.

Han er rolig og gemytlig som en thybo, selvom han kommer fra Roskilde. Holdet har lige vundet Kieler Woche og har selvtilliden iorden. De sejler på rutinen og sejler de stærkt nok, så tager de titlen stille og roligt.

Mads Korsgaard er viceverdensmester og brænder virkelig for den titel. Til Pantanius Cup i foråret var han suveræn med lånte sejl.

Han holder sig ude af dysten mellem North Sails og Høj Jensen Sails og går sine egne veje med Elvstrøm Sails. Til DM for en måned siden manglede han farten og bedste placering blev en 5. plads, så Mads må føle presset og have kriller i maven.

 

Steffen Stegger fra Hadsund tog titlen i 2009 & 2010. Til Kieler Woche lå Stegger foran Morten Nielsen inden sidste sejlads, hvor Morten Nielsen lige nappede et point mere og Stegger blev to´er.

Selvom det var rigtig træls, så gik det ikke ud over selvtilliden og Stegger holdet tog sølvet til DM. Selvom man ikke kan se det på det garvede Stegger hold, så har de også kriller i maven. Det er nu de skal sejle fra Høj Jensen og det kunne de ikke til DM.

Claus Høj Jensen er Verdensmester i 2008 og 2010. Han sejler stærkt lige nu og han skal have solgt nogle sejl. Det beviser man bedst ved at vinde. Så presset ligger ikke alene på skipperen selv, men også på forretningen.

 I foråret tog de en flot sejr i Kragenæs, men i juni måned kørte det ikke rigtig for dem til Speed Cup. Efter en tænkepause hjemme på Isefjorden kom holdet tilbage og sejlede flot DM titlen hjem. Hvis de sejler lige så stærkt som til DM, så bliver de verdensmestre. Uha de må have kriller i maven.

Theis Palm er sejlmager fra North og han skal også have solgt nogle sejl. Han vandt som skipper VM i 2000 og sejler med lokale gaster.

I Thisted går han under navnet Fantasi Theis, da ingen i Thisted sådan rigtigt har set ham, men han sejler med lokale Per Hovmark og Søren Bredal. Sammen sejler de rigtig stærkt og alle øjne i Thy hviler på dem, - uff det må give kriller i maven.

Anders Bertelsen fra Århus Sejlklub vil så gerne vinde en VM titel. Han har været oppe og snuse til titlen, men aldrig taget den.

Bertelsen sejler konsekvent med 4 mands besætning og arbejder på ingeniør mæssig facon meget med tingene. Til DM sejlede holdet en 4 plads hjem lige foran nuværende verdensmester Morten Nielsen.

Hvis Bertelsen rammer sporet, så går det stærkt, - rammer de ikke så bliver det lidt træls. Bertelsen vil så gerne og han kan tage titlen, nøjj det giver kriller.

Anders Bertelsen fra Aarhus. Fotos: Ricky Hansen.

 

content-loader
content-loader
content-loader